avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere copil

Buna ziua, am o fetita de un an si opt luni si practic ar trebui saa intorc la serviciu in octombrie cand fata ar face 1 an si 11 luni, conform OUG 111/2010. Problema mea esta ca sunt insarcinata cu al doilea copil si ar trebui sa nasc in decembrie. As putea sa intru in prenatal in octombrie inainte sa fiu obligata de lege sa ma intorc la munca, dar nu stiu cum se va calcula indemnizatia pentru bebe nr. 2. Sau sunt nevoita sa ma intorc 2 luni la munca pt a avea continuitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 12 Iulie 2017
In prenatal puteti intra incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza CCC1.

Indemnizatia pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din ccc1 in cc2 daria7 daria7 Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)
Indemnizație al doilea copil Mtz27 Mtz27 Se dă o mămică cu un bebe, care se va întoarce la muncă după cei 2 ani. Ea fiind însărcinată cu al doilea bebe, urmând să nască 4 luni mai târziu, ... (vezi toată discuția)