avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu

Buna seara,

Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in el inainte de inaintarea actiunii de divort,deoarece doresc incredintarea copilului minor (15 ani fata).Sper ca si un barbat are aceleasi drepturi in a creste un copil.Vreau sa am sansa sa-mi cresc copilul.In ce moment pot parasi domiciliul comun?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 11:38, 28 Septembrie 2009
Nu parasiti domiciliul pana la pronuntarea divortului.
Ma intreb, locuinta de acum ce fel de bun este? Bun comun al sotilor sau bun propriu al unuia dintre ei.
Cat despre incredintarea minorei, acesta va fi audiata in cadrul procesului si intrebata cu care dintre parinti doreste sa locuiasca. Iar dorinta acesteia si felul cum argumenteaza aceasta dorinta face ca sansele de incredintare sa creasca pentru parintele cu care minora doreste sa locuiasca.
buna dimineata .
asa cum v-au sfatuit si colegii mei , nu ar fi indicat sa parasiti domiciliul conjugal pana la finalizarea procesului de divort .
daca sunteti hotarat sa divortati, introduceti actiunea de divort din culpa exclusiva a sotiei, avand in vedere ca dansa este cea care are o relatie extraconjugala .
vor fi audiati si martori in cadrul acestui proces, martori care pot fi inclusiv rude de orice grad .

iar in ceea ce priveste imobilul, daca acesta a fost dobandit in timpul casatoriei , este bun comun al sotilor , iar in caz de divort va putea face obiectul partajului .
1. Nu parasiti domiciliul comun pana la finalizarea divortului.
2. Actiunea de divort ar fi bine sa o promovati dumeavoastra.
3. Pregatiti-va probe pentru dovedirea motivului real pt. care sotia nu mai doreste ca aceasta casatorie sa fiinteze.
4. Nu renuntati la ap. inchiriat pt. a putea face proba existentei unei imobil in care urmeaza sa locuiti impreuna cu minora.
5. Conteaza si pozitia minorei, aceasta urmand a fi intrebata de instanta daca doreste sa fie incredintata spre cresteresi educare tatalui sau mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)