avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acordare prioritate

Salut! Sunt din Lupeni, Hunedoara si am avut un incident urat azi. Intram intr-un sens giratoriu( defapt este un fel de sens e mai mare si nu e rotund ar asa cred ca este considerat) si aveam "cedeaza trecerea" si stiam asta si din stanga venea o duba si am incetinit si dupa a incetinit(poate credea ca ii tai calea) si i.am facut semn sa treaca si a trecut iar imediat dupa a fost oprit se politie si eu la fel. Polițistul m.a întrebat daca stiu ce am facut si i.am zis ca stiu ca e cedeaza trecerea si l.am lasat sa treaca da tot mi.a suspendat carnetul timp de 30 de zile si am primit 580 de lei amenda, 4 puncte amenda si nu mi se pare corect sincer atata timp cat nu i.am taiat calea..sa incerc sa fac contestatie? Are rost? Si am scris si la mențiuni ca nu cred ca e corect ca domnul cu duba poate a crezut ca nu il las si ca stiam ca e "cedeaza trecerea"
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 06:54, 13 Iulie 2017
Daca aveati martori in masina sau daca soferul soferul dubei vă sustine versiunea, cum ca ati oprit pentru ai acorda prioritate , aveti sanse de castig daca faceti contestație la PV.
Totusi ce motivație ar avea politistul sa va sanctioneze daca -ati lăsat sa treacă duba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedează trecerea la un giratoriu ardeleanu100 ardeleanu100 Dacă mă poate lamuri și pe mine cineva: De ce apare semnul cedează trecerea la un sens giratoriu? La orice giratoriu nou care apare sunt 2 semne pe ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt neacordare de prioritate pietonilor danino danino Am fost oprit de un echipaj de politie pe raza judetului Ilfov (Voluntari) deoarece agentului i s.a parut ca nu am acordat prioritate pietonilor la trecerea ... (vezi toată discuția)
Ajutor !! Firuta14 Firuta14 Buna dimineata ! In data de 26 aprilie 2020 , vecinul meu a avut nevoie de mine ptr a face cate ceva la foisorul lui , intre timp a facut un gratar sa mancam ... (vezi toată discuția)