avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recipisa de consemnare?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recipisa de consemnare?

Recent am vandut un teren la care au fost probleme in inregistrarile din CF, astfel printr-o sentinta civila cumparatorul a depus spre consemnare o suma la CEC pe numele persoanei care aparea in CF, din cate stiu aceasta persoana a parasit tara in 1900 si nu mai traieste. Eu am in original recipisa de consemnare pe numele persoanei in cauza, mi s-a spus ca aceasta suma o voi putea recupera deoarece s-a depus din valoarea terenului, adica banii care trebuia sa ii primesc eu, de aceea as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a recupera acesti bani? Aceasta recipisa a fost depusa acum 5 luni la CEC, exista un termen anume in care pot cere recuperarea banilor? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George Bogdan , utilizator 16:58, 28 Septembrie 2009
Suma la care faceti referire nu poate fi solicitata decat de catre deponent ,prin cerere oficial adresata la CEC.
Nu puteti ridica dvs personal suma deoarece nu a-ti precizat a fi beneficiar la unei procuri autentificate din partea deponentului ,prin care sa va investeasca cu dreptul de a ridica in numele sau ,suma depusa la CEC.
deponentul a fost clientul meu si a depus aceasta suma din cauza unei sentinte care preciza ca aceasta suma sa fie acordata ca despagubire in cazul in care aceea persoana are pretentii asupra acestui teren. Dar aceea persoana este decedata, de aceea, nu inteleg de ce nu as putea primii banii inapoi, mie mi s-a spus ca ii voi putea recupera.
daca totusi doar deponentul poate ridica acei bani care este termenul in care poate cere acesti bani si ce va trebui sa prezinte catre CEC
existe termen.dar daca vreti va puteti recupera banii.
termenul este de 6 luni, iar la CEC trebuiesc anexate documentele legale care probeaza ca suma financiara,urmeaza a fi restituita deponentului.

Alte discuții în legătură

Oferta reala - soarta banilor xyz2012 xyz2012 Buna ziua, In urma procedurii ofertei reale de plata paratul pune la dispozitia reclamantului o suma de bani la CEC. Reclamantul nu se prezinta la ... (vezi toată discuția)
Recuperare cautiune NicolaeIordachescu NicolaeIordachescu Buna ziua ! In urma cu ceva ani adica din 2009 am ajutat pe cineva sa-si cumpere o masina in rate pe numele meu.Persoana respectiva nu a mai achitat ratele ... (vezi toată discuția)
Sulta platita prin executor 19051972 19051972 am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac ... (vezi toată discuția)