Buna ziua. Mama mea vrea sa-i faca cadou sotiei mele, de ziua ei, o suma putin mai mare decat 25000 ron (care am inteles ca nu ar necesita act autentic de donatie). Banii vor fi virati din contul mamei in cel al sotiei. Datorita faptului ca de ziua sotiei mama este plecata, nu se poate realiza actul notarial pana atunci. Se pot trimite in cont banii, urmand sa faca actul in 2 saptamani?
Mama sotiei poate lasa o procura prin care imputerniceste pe altcineva sa semneze contractul de donatie. Acum tineti musai si neaparat ca banii sa fie virati fix direct de ziua de nastere a sotiei?
Este vorba de mama mea, nu a sotiei, (cum se intampla de obicei). Mama pleaca luni si ar putea transfera banii maine dar nu mai este timp si de donatie pentru ca necesita programare la notar si nu mai este timp. Ziua sotiei este luni. Nu tinem nimic musai, vrem doar sa fie cat mai legal si inatacabil. Incercam ca macar transferul sa fie cat mai aproape de ziua ei. Nu ne este insa clar care este succesiunea operatiilor, daca nu este necesar intai donatia si apoi transferul. Ca sa rezum, transferul banilor si actul de donatie trebuie facute simultan sau trebuie facute intr-o anumita ordine? Multumesc.
Daca banca nu va cere contractul de donatie, puteti vira banii intai si ulterior, pe baza foii de varsamant/ordinului de plata, va prezentati la notar pentru inchierea contractului de donatie. Ideal ar fi sa se faca in aceeasi zi. Ordinea nu are mare importanta.
Pe de alta parte, contractul poate fi incheiat intr-o zi. Puteti sa va adresati altui notar, care este mai putin aglomerat.
Donatie bani
florisp2009
buna ziua,
suntem un ong si o persoana X ne doneaza (sa zicem saptamanal) \"un cont\".
Toti banii care intra in acest cont se vireaza la noi. ... (vezi toată discuția)