avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... poate fi publicata o corespondenta privata?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

poate fi publicata o corespondenta privata?

Buna seara,
As dori sa stiu daca poate fi publicata o corespondenta privata.
Acum 7 zile am apelat la serviciile unei firme de hosting, am inchiriat un spatiu pentru un blog personal . Cand am inceput sa am probleme cu blogul, am apelat la suportul lor... In scurt timp am fost jignita, am raspuns si eu , etc...
Acum, cei de la acea firma, cred ca incearca sa ma santajeze si ma ameninta ca fac publica corespondenta mea cu ei.
Mentionez ca ocup o functie importanta intr-o companie multinationala cunoscuta si, probabil, afland acest lucru, s-au gandit ca m-ar afecta un eventual scandal.

ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 10:50, 30 Septembrie 2009

VIOLAREA SECRETULUI CORESPONDENTEI consta in deschiderea fara drept, a unei corespondente adresate altuia,
ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta.

Asadar publicarea corespondentei nu se incadreaza in aceasta infractiune, nu cred ca ii poate impiedica nimic sa publice corespondenta
Aspectele mentionate nu se incadreaza sub incidenta in care a-ti aprecizat sa acordati titlul topicului.
Art 195 Cod penal Violarea secretului corespondentei Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon,telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta,fara drept,se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani
Actiunea penala se pune in miscarea la plangerea prealabila a persoanei vatamate
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

aspectele mentionate de catre dvs ,mai degraba intra sub incidenta prevederiulor dreptului de autor.
Puteti incerca contactarea administratorului si lamurirea situatiei,pentru indepartarea acutizarii situatiei ,cu posibile neplaceri ,de ambele parti.
Cred ca cel mai bine ar fi sa ajungeti la o intelegere,cerandu-va scuze reciproc pentru cele petrecute.Cel care ameninta ca publica corespondenta este chiar adresantul,deci pentru el nu poate fi considerata o corespondenta adresata altcuiva.,deci nu se poate considera o incalcare a disp.art.195 c.pen.,astfel cum este textul forumulat.
Incercati sa rezolvati diferendul creat pe cale amiabila.Toata lumea are de castigat,
In acest caz nu ne aflam nici in situatia unei infractiuni de "acces ilegal la la un sistem informatic" , conform Legii nr. 161/2003, deoarece accesul in sine a fost autorizat de catre catre utilizatorul/proprietarul/detinatorul legal.

Si eu sunt de acord cu contactarea administratorului si lamurirea situatiei, pe cale amiabila pentru lamurirea situatiei si evitarea unor neplaceri .
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei hpuiu hpuiu Buna ziua, M-am lovit de urmatoarea problema si as dori sa stiu daca pot face publica o conversatie avuta pe e-mail cu altcineva: Sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)