Sal. În feb a c am fost oprit în fata blocului în timp ce mutam mașina de pe locul altuia. În fine nu mai zic Ca eram chiar și n pijamale, oricum, agentul de circa a considerat ca sunt un infractor și au chemat pe cei de la rutiera, a urmat sulfatul și bineînțeles IML . La fiola am avut 0,53. Am încercat sa le explic ca doar am cobori sa mut masina mai cu seama ca era acolo și vecinul cu care trebuia sa fac schimbarea dar degeaba. Am rămas fără munca pt 5 metri. Sunt șofer pe tir mărfuri periculoase și nu plec cu mașina dacă am băut dar în seara respectiva (în pijama) am mutat mașină pe aleea de la bloc. Ce pot face? Conduc mașini de mare tonaj de 20 de ani fără incidente , va rog ajutați mă . Va mulțumesc
Vi s-a deschis dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin.1 c.p.
La individualizarea pedepsei, o sa se tina cont de faptul ca infractiunea savarsita, desi este una de pericol, fata de împrejurările si motivul pentru care a fost comisa, respectiv faptul ca ati dorit sa mutati masina dintr-un loc in altul, fara a avea intentia de a pleca in trafic, prezinta in concret o gravitate mai mica.
Va sfatuiesc sa depuneti demersuri pentru achitarea contravalorii probelor biologice, daca doriti ca dosarul sa se solutioneze mai repede.