Buna seara am un apartament in chirie cu contract înregistrat la fisc pana in 1 ianuarie 2018 chiriasul nu vrea sa ma lase sa intru in apartament cu un evaluator a montat o camera de luat vederi in apartament si a zis ca daca intru ma va acuza defurt ce ar trebui sa fac in acest caz eu vreau neaparat sa intru cum ar trebui sa procedez.
Era normal ca in contractul de locatiune sa prevedeti clauze asiguratorii care sa va permita in anumite situatii,la anumite intervale de timp sa inspectati spatiul inchiriat
Ati dat acordul locatarului sa instaleze sistem de supraveghere in proprietatea dv ?
Chiriasul trebuie sa permita intrarea in apartament atat pentru inspectii periodice facute de locator privind starea imobilului, cat si pentru operatiuni in vederea vanzarii, daca prin contractul de locatiune nu s-a prevazut contrariu. Faptul ca va interzice accesul este un abuz.
Exista mai multe cai de a rezolva problema, insa pentru inceput ii puteti trimite o notificare printr-un executor judecatoresc prin care solicitati accesul si eventual ii aratati consecintele la care se expune pentru prejudiciul pe care vi-l cauzeaza.
Nu iam dat acordul l am sunat sa ii spun ca vreau sa vin cu un evaluator si mia spus sa nu il deranjez la care mia spus ca daca intru fara acordul lui ma va acuza de furt ptr ca are camera in apartament. Ma poate acuza de furt ptr ca eu voi fi insotit de evaluator care poatr fi ai martor
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt doua aspecte distincte, una - sa intrati cu acordul lui, doi - sa intrati fara acordul lui. Ca sa intrati in imobil va trebuie acordul lui. Daca nu isi da acordul in mod nejustificat, atunci puteti suplini acest acord printr-o incuviintare a instantei. La asta se rezuma discutia. Chestiunea cu acuzatul de furt in conditiile in care nu furati este discutabila, insa daca nu isi da acordul sa intrati si cu toate aste dvs intrati, atunci va poate acuza de violare de domiciliu, cu siguranta.
Daca nu ati prevazut in contractul de locatiune situatiile in care puteti inspecta proprietatea dv,
in vederea evaluarii bunului imobil,notificati oficial locatarul cu obligatia de a asigura accesul in apartament la data X ora Y
In calitate de locator asigurati-va ca detineti clauze asiguratorii pentru a verifica si inspecta proprietatea dv,eventual impuneti realizarea unui act aditional la contractul de locatiune in derulare
Chiriaș problematic
p3RF
Bună ziua,
Chiriașul refuza să-și plătească utitatile, chiria, iar la telefon nu vrea sa răspundă sub nicio forma.
În acest caz proprietarul are ... (vezi toată discuția)