avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina si contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina si contract de munca perioada determinata

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: de o saptamana m-am angajat, contractul de munca este pe perioada determinata de 6 luni. In contract este prevazut un termen de 15 zile in care pot fi concediata. Eu sunt insacinata, in 12 saptamani, dar nu am anuntat angajatorul de situatia aceasta.
Intrebarea mea este cu sa procedez in situatia aceasta? Cum si cand este mai bine sa anunt angajatorul de starea mea? Ce drepturi si obligatii am eu ca angajata? Ce drepturi si obligatii are angajatorul?
Cel mai recent răspuns: EUV , utilizator 15:08, 14 Iulie 2017
1. Mai intai, anuntati angajatorul ca sunteti incarcinata, in caz contrar exista riscul sa fiti concediata inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat c.i.m.

2. Chiar daca anuntati sau nu acesta situatie, la data expirarii duratei c.i.m. , angajatorul nu are obligatia de a va prelungi durata acestuia.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. lucrez intr-o companie in prezent si ma aflu in perioada ... Alinaabe Alinaabe Buna ziua. Lucrez intr-o companie in prezent si ma aflu in perioada de proba de 3 luni. In data de 12 aprilie contractul imo expira, urmand a fi prelungit pe ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Buna ziua didi81 didi81 va rog sa ma ajutati cu un raspuns!sunt insarcinata in 16 saptamani,sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata.am anuntat la resurse umane ... (vezi toată discuția)