Buna ziua.
Lucrez intr-o companie in prezent si ma aflu in perioada de proba de 3 luni. In data de 12 aprilie contractul imo expira, urmand a fi prelungit pe o perioada de 6 luni( asa am stabilit cu angajatorul ca se va face prelungirea) . In prezent sunt insarcinata in 9 saptamani, urmand ca dupa prelungirea contractului sa anunt la munca ca sunt insarcinata. Intrebarea mea este . Daca dupa prelungirea contractului cu inca 6 luni , anunt angajatorul despre starea mea de gravididate si aduc documente prin care se recomanda concediul de risc( sarcina anterioara pierduta la 7 luni) ma pot da afara daca eu sunt cu contractul prelungit cu inca 6 luni? Sper ca m am facut inteleasa
Buna ziua,
In primul rand ca sa va poata plati concediul medical trebuie sa aveti un stagiu minim anterior de 6 luni.
In al 2-lea rand "nu va da afara afara" ci poate sa nu va prelungasca durata contractului de munca conform intelegerii prealabile, angajatorul nefiind informat de starea dvs de graviditate (la acest moment); pana pe 12 aprilie mai aveti o luna si jumatate in care se pot schimba multe.
Nu sunteti in perioada de proba ci aveti contract de munca pe perioada determinata, contractul de munca pe perioada determinata inceteaza la data expirarii termenului si angajatorul nu este obligat sa il prelungeasca chiar daca sunteti in concediu de risc maternal,