avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor...Copil spre adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor...Copil spre adoptie

Am o intrebare???Cine intocmeste dosarul de adoptie???Azi a venit la mine o persoana(asistent maternal) la care i s-a spus ca copilul care il are in plasament o sa fie adoptat. I s-a dat asistentului maternal o lista cu ce acte sa duca la Directia de Protectie a Copilului. Intre aceste acte era si un certificat medical care trebuie eliberat de medicul de familie in care trebuie sa se faca o droaie de analize medicale (hiv analize pt hepatita A,B,C,sifilis,etc) analize care costa milioane de lei. Nu mi se pare corect ca asistentul maternal sa plateasca aceste analize medicale (nedecontate de sistemul medical) ,pentru ca nu el il trimite pe copil spre adoptie. INTREBARE: Ce lege si ce articol specifica cine intocmeste dosarul de adoptie,si in in ce lege si ce articol se specifica CINE PLATESTE toate costurile de adoptie??? Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ne ajutati!pe mine si pe copiii mei! anca_filip78 anca_filip78 La sfirsitul lunii august impreuna cu sotul meu ( suntem tineri pina in 35 de ani, casatoriti de 7 ani) am fost la un preventoriu TBC de unde am adus 3 ... (vezi toată discuția)
Certificat prenunptial ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat pt a-l obtine si care sunt costurile? (vezi toată discuția)