avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Vreau si eu sa va intreb daca eu conform noii legi m-am intors din concediu de crestere copil cu handicap mai devreme cu cel putin 60 de zile la serviciu ca acesta sa implineasca 3 ani beneficiez de stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 4 ani a copilului? Deoarece azi am fost si am intrebat la AJPIS si am intebat de stimulent si mi s-a spus ca nu beneficiez deoarece nu mai am certificat de handicap la copil valabil deoarece acesta a expirat cand copilul a implinit 3 ani de atunci nu mai beneficiez de stimulent fiindca nu am dus alt certificat de handicap , in conditiile in care nimeni nu m-a spus ca ar trebui sa duc in continuare un certificat de handicap iar in lege eu nu am gasit nicaieri sa fie specificat acest lucru. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns, deoarece mie nu mi se pare normal acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 17 Iulie 2017
Legea , intr-adevar, dispune ca , pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap.

Acordarea indemnizației pentru creșterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserție se face la cererea scrisă a persoanei îndreptățite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanța de urgență.
Asta am inteles, dar ceea ce eu nu am inteles este daca eu trebuia sa mai duc cerificat de handicap in continuare pana la varsta de 4 ani, fiindca eu nu am gasit nicaieri sa fie specificat acest lucru si nimeni nu mii-a zis ca ar trebui sa duc iarasi certificat de handicap. decat acuma cand am fost la ei si mi s-a spus ca stimulentul mi-a fost suspendat din lipsa certificat de handicap de la 3 la 4 ani.ce sa inteleg ???
Legea mentioneaza clar : ... cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanța de urgență.
Altfel spus, consider ca trebuia depus acel certificate.

Puteti solicita un punct de vedere de la ANPIS sau de la Ministerul Muncii.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent insertie l66/2016 OanaGeorgescu OanaGeorgescu Buna ziua, Va rog sa ne ajutati (pe beneficiari si pe cei de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială) sa clarificam cum se vor aplica ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pentru copil cu handicap iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta ... (vezi toată discuția)