avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 220
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 220

Referitor la Art. 220 Noul Cod Penal Actul sexual cu un minor Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, am o nelamurire daca poate cineva sa imi explice, deci, daca intretii relatii sexuale cu un minor care are peste 15 ani, si daca nu l-ai constrans in vreun fel si a fost de acord, nu esti tras la raspundere penala?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:42, 2 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu constituie infracțiune, în consecință nici răspundere penala.
Ar constitui infractiune, daca minorei (15 ani impliniti) i-au fost oferite avantaje materiale (concret: o suma de bani) pt. ca sa consimta la relatiile sexuale?
Da, orice aduce a prostitutie/proxenetism cu minori este infractiune. Insa e mai greu de dovedit ca e vinovat clientul (s-ar putea sa fie altcineva de vina).

Sau ar fi infractiune daca ii e ruda, profesor, tutore, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatiile sexuale cu un minor gabi1ro gabi1ro Buna. Am o nelamurire. Baiatul (fiul) in varsta de 16 ani impliniti a unui amic de al meu a intretinut relatii sexuale de mai multe ori cu un major in varsta ... (vezi toată discuția)
Se constituie corupere de minori? Baciualex Baciualex Buna ziua! Eu am 23 de ani iar iubita mea 15 ani împliniți. Nu am si nu avem de gând sa întreținem relații sexuale de nici o natura. Tot ce sa intamplat ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minora de 15 ani, consecinte florin1996 florin1996 Acum 2 saptamani o fata de 15 ani a plecat de acasa si eu am luat-o sa stea la mine in acest timp parintii fetei au sustinut ca au dat-o in urmarire la ... (vezi toată discuția)