avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se constituie corupere de minori?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se constituie corupere de minori?

Buna ziua! Eu am 23 de ani iar iubita mea 15 ani împliniți. Nu am si nu avem de gând sa întreținem relații sexuale de nici o natura. Tot ce sa intamplat au fost niste schimburi de mesaje fara caracter obscen iar singurele mesaje care ar putea stârni furia parinților ei au fost un simplu Te iubesc. Menționez ca promisiuni nu i-am facut de nici un fel. Mai doresc sa Menționez faptul ca au existat săruturi dar nu știu daca asta constituie corupere de minori. Aștept răspuns . Mulțumesc anticipat!
Relatiile sexuale cu minorii peste 15 ani nu se pedepsesc decat daca aveti autoritate asupra ei (ruda, tutore, profesor) sau intra la prostitutie/proxenetism.
Nu am autoritate asupra ei si nu am întreținut relații sexuale propriu-zise cu ea. Au fost vorba doar de câteva săruturi. SArutul se încadrează la relații sexuale?
Dacă nu a fost vorba despre relații sexuale, după cum afirmați, nu vă aflați sub incidența legii penale. Sărutul nu se încadrează în sfera relațiilor sexuale, așa cum sunt enunțate în textul de lege următor :
Art. 220

Actul sexual cu un minor

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Totuși, aveți grijă ce faceți pe viitor, la 15 ani, minorul nu are reprezentarea acțiunilor sale, însă dvs, la 23, aveți discernământ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opunere la viata privata. AncutzaMihaela AncutzaMihaela Scurt si la obiect. Fata de 15 ani, barbat de 28. Se iubesc, sunt impreuna de 2 ani jumate. Fata are 17 ani jumate si el 30 aproape 31 de ani. Nu e casatorit ... (vezi toată discuția)
Art 220 chris_d chris_d Referitor la Art. 220 Noul Cod Penal Actul sexual cu un minor Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, am o nelamurire daca poate cineva sa ... (vezi toată discuția)
Relații sexuale cu un minor Alex4666 Alex4666 O persoană majora poate intretine relații sexuale cu una minora (15 ani) ?dacă aceasta este deacord desigur. Am citit legea și mai tare m-a amețit. Va ... (vezi toată discuția)