avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de formare profesionala

Buna ziua,

In urma unei formari toti colegii care am participat am semnat un contract de formare profesionala prin care ne obliga sa nu parasim firma timp de 4 ani . Printre colegii unii au contract pe perioada determinata.
Dupa un an de zile unui dintre colegii cu un astfel de contract nu ia mai fost prelungit contractul. Deci firma si- a putut permite pierderea sumei de bani aferente costurilor de formare .
Intrebarea mea este urmatoarea. Ce sansa este sa-mi pot anula in instanta contractul, in cazul in care doresc sa parasesc firma respectiva?
Cel mai recent răspuns: st_ion , utilizator 10:22, 22 Iulie 2017
dragosv1 a scris:

...
Intrebarea mea este urmatoarea. Ce sansa este sa-mi pot anula in instanta contractul, in cazul in care doresc sa parasesc firma respectiva?

Anularea c.i.m. nu se poate face oricum .... nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti intr-un anumit litigiu cu angajatorul.
cred ca poate s-a inteles gresit, nu anularea c.i.m....
tipul a facut o formare profesionala, pentru care s-a incheiat un contract de formare profesionala, exact acelasi tip de contract care se incheie si cu angajati pe perioada determinata.
Deci angajatul cu contract pe un an, face formare pe 4 ani, dar cand face anul, are posibilitatea sa plece,pentru ca ii expira cim..
in situatia de fata unei persoane cu contract pe un an nu i-a mai fost prelungit contractul, deci angajatorul s-a lipsit de banii de formare, insa colegul care nu are contract determinat intreaba daca poate pleca cu demisie fara a plati.
Cred ca intrebarea userului este destul de clara ...
va multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata curs davstefan davstefan Buna ziua, La angajatorul acual am facut un curs de 3 zile necesar pentru a putea merge la munca (lucrez pe mare).Am semnat un act prin care daca plec inainte ... (vezi toată discuția)
Problema cu act aditional si contract de prelungire a locului de munca dupa data semnarii actului aditional mihaela30sim mihaela30sim In 26.11.2013, firma la care lucrez mi-a adus un act aditional de semnat prin care imi marea salariul , dar in acelasi timp ma obliga sa stau un an la ei cu ... (vezi toată discuția)
Demisie sau desfacerea contractului? mishi mishi firma la care lucrez are 6 puncte de lucru in oras.am fost angajata pe un punct,apoi mutata(dupa 6 luni)pe un alt punct nou de lucru si de aici delegata pe la ... (vezi toată discuția)