avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare imobil cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare imobil cumparat

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un răspuns la urmatoarea problema:
Cum trebuie sa procedez in cazul unui imobil cumparat cu credit bancar, care in momentul eliberării de către fostul proprietar, prezintă anumite vicii sau defecte ( geam termopan spart, bazin WC distrus, etc ), in conditiile in care in CVC e specificat clar ca in momentul predarii ( la 30 de zile dupa incheierea contractului ) imobilul trebuie sa fie fara datorii si fără vicii vizibile sau ascunse.
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 17 Iulie 2017
Nu e chiar asa, pentru ca defectiuni sunt mai multe, nu le-am enumerat pe toate. Bazinul (rezervorul de apa, nu vasul WC) WC-ului e zidit in perete. Nu as fi avut de ce sa il schimb. In plus de asta, strada e inchisa cu porti electrice. Nu mi-a spus decat in ultimul moment ca el nu a contribuit la constructia acelor porti, asa ca vecinii nu i-au dat telecomenzi si chei. Si acolo va trebui sa fac o plata de 400 euro, de care nu am stiut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am inteles ca e vb de bazin, dar nu era tocmai nou.
in ce priveste portile, nu are legatura neplata aia cu casa si vanzarea ei.
Am inteles punctul dvoastra de vedere.
Multumesc pentru raspunsuri.
Era obligatia dv-anterior demararii formalitatilor de tranzactionare bun imobil sa verificati temeinic starea bunurilor din imobilul pe cre urma sa il achizitionati
Nu mi-a spus decat in ultimul moment ca el nu a contribuit la constructia acelor porti,

La vizionarea si la perfectarea documentelor pentru achizitie imobil,ati patruns prin acele porti
Este culpa dv exclusiva ca nu ati solicitat cheie de acces
Păi, nu am solicitat nici cheie de la casă. Când am vizitat imobilul, pt evaluare si ulterior pentru perfectarea actelor, portile erau deschise. Am presupus că eventualul acces pentru acele porți si cheia de la imobil le voi primi la 30 de zile după incheierea CVC.
Asta a fost una dintre clauzele contractuale: îi dau răgaz vanzatorului 30 de zile să elibereze imobilul, el urmând să mi-l predea fără defecte vizibile sau ascunse și fără datorii.
Mi-a ascuns detaliul cu portile cu rea credință. Am convingerea asta in urma unei discuții ulterioare cu el.
Exista o anumită sumă de la care ar fi justificată o solicitare de solutionare in instanță?

Alte discuții în legătură

Notificare vicii ascunse gokuhdbz1 gokuhdbz1 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui apartament intr un bloc nou, pt vicii ascunse vanzatorul trebuie notificat in scris despre problema aparuta ce se ... (vezi toată discuția)
Ce garantie se aplica unui imobil nou achizitionat direct de la dezvoltator? Lia-Adriana Lia-Adriana Buna ziua, Am achizitionat un imobil nou direct de la dezvoltator. La nici 6 luni de locuit in respectivul imobil toti peretii s-au umplut de fisuri si ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare chrisss81 chrisss81 Spuneti mi si mie va rog in cazul in care se achizitioneaza un apartament iar dupa vanzare cumparare se observa ca starea lui este diferita fata de momentul in ... (vezi toată discuția)