Buna ziua , apelez cu mare incredere din nou la dvs ,
Am incheiat un contract cu RDS-RCS , si inainte cu 10 zile de a expira contractul am comunicat ca doresc rezilierea acestuia.
Am primit raspuns :
Conform contractului semnat rezilierea nu se poate efectua, deorece sunteti in situatia "prelungirii tacite a contractului pe o perioada de 2 ani " cat a fost semnat initial , deorece cererea de reziliere trebuia facuta cu minim 60 de zile inainte de a expira.
Am cautat in contract , iar acest lucru este stipulat doar pe un act aditional semnat ulterior , nu in contractul initial .
Mi se pare destul de abuziv , am vreo sansa de a ataca in instanta acest lucru ?
Va multumesc .
Art. 84 legea nr. 296/2004, republicat 2008
Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Adresati-va protectiei consumatorului, cred ca se rezolva fara sa ajungeti in instanta.
:slap: scuze, nu mi-am dat seama ca sunteti profesionist.
Trebuie sa va adresati instantei, da. Nu stiu cu ce sanse pt ca e un contract intre doua entitati juridice, actul aditional e parte integrata in contract.