avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prelugire tacita a contractului RCS RDS
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prelugire tacita a contractului RCS RDS

Buna ziua , apelez cu mare incredere din nou la dvs ,
Am incheiat un contract cu RDS-RCS , si inainte cu 10 zile de a expira contractul am comunicat ca doresc rezilierea acestuia.
Am primit raspuns :
Conform contractului semnat rezilierea nu se poate efectua, deorece sunteti in situatia "prelungirii tacite a contractului pe o perioada de 2 ani " cat a fost semnat initial , deorece cererea de reziliere trebuia facuta cu minim 60 de zile inainte de a expira.

Am cautat in contract , iar acest lucru este stipulat doar pe un act aditional semnat ulterior , nu in contractul initial .
Mi se pare destul de abuziv , am vreo sansa de a ataca in instanta acest lucru ?
Va multumesc .
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
websignal, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:21, 16 Iulie 2017
Art. 84 legea nr. 296/2004, republicat 2008
Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.

Adresati-va protectiei consumatorului, cred ca se rezolva fara sa ajungeti in instanta.

Dvs nu aveti nici dpt ce plati despagubiri.
Mersi de raspuns , dar pentru contractele intre profesionisti , ANPC-u nu are treaba !
:slap: scuze, nu mi-am dat seama ca sunteti profesionist.
Trebuie sa va adresati instantei, da. Nu stiu cu ce sanse pt ca e un contract intre doua entitati juridice, actul aditional e parte integrata in contract.

Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract rds-rcs persoana juridica Cs_alex Cs_alex Buna ziua. Am si eu o intrebare: Din motive obiective(incetare activitate, posibil inchidere firma) doresc sa reziliez un contract de prestari servicii digi ... (vezi toată discuția)
Executare rcs&rds octavian.marius.dinu@gmail.com octavian.marius.dinu@gmail.com Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau ... (vezi toată discuția)
Posibilitate reziliere contract rds rcs DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Am un contract cu cei de la RDS RCS pentru tv si internet, eu nu mai locuiesc in localitatea respectiva si nu mai beneficiez de acele ... (vezi toată discuția)