avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modernizarea gardului curtii blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modernizarea gardului curtii blocului

Buna ziua. Curtea comuna dintre doua blocuri este delimitata fata de trotuarul din fata blocurilor printr-un gard cu poarta, inalt de 1.5m. Accesul in curte, prin poarta, este permis oricui, inclusiv boschetarilor si pietarilor care isi fac nevoile zilnic in curtea interioara. Mentionez ca blocurile sunt localizate in vecinatatea unei pieti si zone comerciale frecventate de oameni ai strazii. Noi, locatarii, intentionam sa modernizam acest gard cu poarta prin inaltarea acestuia si montarea unui cifru de intrare, care sa permita accesul doar locatarilor. Este legala aceasta intentie a noastra ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:05, 16 Iulie 2017
Da, este legală. Poarta de intrare face parte din părţile comune ale condominiului.

Convocaţi o adunare a membrilor asociaţiei de proprietari, emiteţi o hotărâre în sensul modernizării porţii, şi verificaţi dacă nu este necesară autorizaţie de construire pentru efectuarea lucrărilor.
Cui apartine curtea? Proprietarilor, este inscrisa in actul de vanzare-cumparare sau primariei?

Sa nu confundati cota-parte indiviza cu suprafata acestei curti.
Anterior oricarui demers desfasurati demersuri pentru a afla statutul terenului
Daca terenul apartine domeniului public nu aveti dreptul sa restrictionati dreptul de libera circulatie
Atentis sporita cu instalare sistem cu cifru care restrictioneaza libera circulatie pe drumurile de acces ex salvare,pompieri,politie,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea interzisa gramy gramy Buna seara, M-ar interesa sa stiu daca este interzisa parcarea in spatele blocului in dreptul scarii. Intreb acest lucru deoarece astazi a sunat un politist ... (vezi toată discuția)
Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)
Restrictie acces teren in indiviziune hector2010 hector2010 Am un titlu de proprietate, in indiviziune, pentru o suprafata de teren (52 mp), impreuna cu un numar de vecini. terenul in cauza este reprezentat de curtea ... (vezi toată discuția)