avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicarea Legii 197/2016 privind aprobarea OUG ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicarea Legii 197/2016 privind aprobarea OUG nr.22/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr.50/1991

Din data de 04.11.2016 se aplica Legea 197/2016 motiv pentru care in 08.nov.2016 m-am adresat Primariei din municipiu cerand sa mi transmita ce documente trebuie sa depun pentru a obtine un CERTIFICAT DE ATESTARE si am citat "cei care vor sa intabuleze dreptul de proprietate cu privire la costructiile nefinalizate au nevoie de un "Certificat de atestare" ; - constructiile nefinalizate sunt cele care nu au fost terminate in termen, care s-au construit altfel decat prevedea autorizatia de construire sau pentru care nu s-a facut receptia la final; ".Eu am o casa care se incadreaza la aceste categorii si as dori intabularea ei. Am corespondat cu Primaria pana in 10.feb.2017, iar in 03.apr.2017 am depus Dosarul cu documentele cerute la Primarie. In 14.02.2017 am primit o scrisoare prin care mi se cerea suplimentarea cu alte documente a Dosarului si in18.05.2017 am depus documentele cerute (a durat putin caci au fost la mijloc minivacantele de Pasti si 1Mai). In 06.iulie 2017 am primit un raspuns de la Primarie care contine erori referitoare la documentele depuse ( dovada superficialitatii cu care au fost parcurse si fara ca cineva sa vina pe teren sa verifice corectitudinea lor) , ca nu pot sa imi elibereze CERTIFICATUL DE ATESTARE si sa fac o cerere de obtinere a unui certificat de urbanuism pentru intrarea in legalitate. M-am dus la Primarie si am cerut lamuriri si mi s-a raspuns ca da, am dreptate in ce priveste erorile dar nu mai au ce face caci Legea 197 a fost abrogata in luna mai, fara a mi se preciza exat data. Intrebare : pot sa fac o contestatie in scris la Primarie in care sa ma prevalez de faptul ca dosarul a fost depus in 03.aprile si sa reconsidere solutionarea dosarului ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
DORINA PUIA, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul) MihaiViorel MihaiViorel Salut Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlu de proprietate speta complicata ticamm ticamm Buna ziua, In anul 2000 am constuit o casa pe terenul lasat mostenire prin testament olograf de catre tatal meu( decedat in 1972). Pe terenul respectiv mai ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pentru pf decedata sau anaf "de la anna la caiafa" cyan cyan Am fost in calitate de imputernicit la ANAF Constanta in vederea obtinerii unui certificat de atestare fiscala pentru o persoana decedata in urma cu mai mult ... (vezi toată discuția)