am si o problema,am lovit o turma de capre intr-o noapte si mi-am avariat masina,politia a gasit vinovat proprietarul,nu am casco deci trebuie sa mi se repare masina insa proprietarul refuza,pot sa depun o plangere?cum procedez?cum trebuie sa arate?
In baza PV intocmit de catre autoritatea care a cercetat evenimentul ,formulati plangere la judecatoria competenta .
Model orientativ actiune,puteti obtine de pe forum sectiunea modeldecerere.ro,sau documente utile
Raspunsul la intrebarea dvs este conditionat de mai multi factori,care depind de probe,de aparatori,de instanta.
Pentru probarea daunelor instanta va solicita expertiza,proprietarul oilor are dreptul sa solicite si el probe.
Ca si costuri implica onorariu avocat
Sanse aveti de vreme ce politia a constatat si a consemnat ca vinovat de producerea evenimentului si a consecintelor este proprietarul oilor.
La randul sau si proprietarul oilor,eventual prin aparator ,va solicita probe,va incerca sa acrediteze ideea ca nu el este vinovat ca si proprietar ,persoana responsabila fiind persoana care raspundea de oi la momentul evenimentului.
Incercati sa contactati avocat care in baza documentelor care le detineti ,
coroborat cu succesiunea faptelor ,poate sa se pronunte privitor la oportunitatea actiunii in instanta.
Prejudiciile cauzate autoturismului la ce valoare sunt estimate?
in primul rand va multumesc de ajutor.am fost sa depun actele pt proces si am gasit un avocat care m-a ajutat sa intocmesc plangerea sau cum se cheama... prejudiciul e de aproximativ 4000 lei dar inca nu am facut expertiza si asta mi-a zis si el ca trebuie facuta si dupa pot sa cer mai mult daca depaseste,si i-am chemat in judecata pe amadoi,adica si propprietar si cioban,asa mi-a zis si in acest caz eu nu am nici o vina si mi-a explicat ca vina e a amandurora ,eu trebuie sa astept infatisarea si sa platesc o taxa la primarie
Incercati sa solicitati urgentarea si finalizarea expertizei ,pentru ca la suma initial mentionat de dvs ,categoric se vor manifesta opinii distincte care in aparare vor solicita repetarea sau realizarea altei expertize.
Corecta actiuneaformulata impotriva celor doi ,proprietar si cioban,practic cel de-al doilea detine culpa,pentru ca el detinea responsabilitatea transportarii si sigurantei membrilor comunitatii de ovine.
Da trebuie sa mai achitati taxa de timbru .
Succes si la un proces cat mai scurt ,cu decizie finala in favoarea dvs in sensul obligarii celor doi la plata sumelor financiare cu care a-ti fost prejudiciata si ulterior la recuperarea acestora .