avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare CM, ITM Bucuresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare CM, ITM Bucuresti

Buna ziua,

Societatea la care am lucrat mi-a inregistrat cm la itm bucuresti intr-o vineri (conform datei de pe ctr), din informatile pe care le detin, vineri itm-ul nu lucreaza cu publicul.

Am rugamintea sa imi comunicati daca este ok inregistrat.

Urmeaza sa fac o plangere si doresc sa stiu daca trebuie mentionat si acest aspect.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:52, 5 August 2013
Neplata salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia arei domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei demisii fara preaviz (art. 81 alin.8 Codul muncii - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca).
Art.40 (2) C.mun. - Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a platit preavizul ALY_ALY30 ALY_ALY30 Buna ziua Sotul meu a lucrat la o firma si la dat in preaviz ,la anuntat intr o zi de maine vii sa semnezi preavizu,nu mai putem sa dam salariu sa desfiintat ... (vezi toată discuția)
Loc de munca gabi1970 gabi1970 buna,am si eu o nelamurire,in legatura cu lucrul. s-a deschis un nou restaurant in cadrul caruia normal muncesc oameni.eu lucrez din 07.01.2017 si abia acum in ... (vezi toată discuția)
Cerere de lichidare PETROIRAMONANICOLITA PETROIRAMONANICOLITA Buna ziua am lucrat 2 luni la o firma in romania care m-a detasat in italia ca si camerista am avut contract de munca incheiat in romania pe perioada ... (vezi toată discuția)