avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA INTRETINERE

Buna seara!

As dori sa stiu daca este legal ca o asociatie de locatari sa incaseze o anumita suma de bani, reprezentand plata unei parti a restantelor la intretinere, in numele unei persoane, de la o alta persoana, fara sa se specifice de la cine s-a incasat suma respectiva.

Mentionez ca in numele tatalui meu s-a facut o plata de 27 de lei (3 lei pe cate 9 luni pt o perioada de acum 3 ani) si nu avem nici o legatura cu aceasta plata. Tatal meu a actionat in instanta asociatia si s-a inceput urmarirea penala. Casiera si presedinta asociatie au recunoscut ca nu tatal meu a fost cel care a platit, dar, in schimb au spus ca nu stiu de la cine au luat banii. Chitanta nu a ajuns niciodata la tatal meu, ba din contra intr-un dosar dintr-un proces cu asociatia, ei au anexat o copie dupa chitanta originala, cea cu stampila.

Ce as putea sa fac pentru ca respectiva chitanta si, inclusiv plata, sa fie anulate?

Va multumesc anticipat :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat documentul la care faceti referire face obiectul unei actiuni pe rolul instantei de judecata,asteptati hotararea instantei
Pentru anulare chitanta,asociatia de proprietari poate dispune anularea celor 2 exemplare ale documentului justificativ a sumei consemnate
Chiar daca se anuleaza chitanta,ramane suspiciunea referitor la deponent la si parcursul sumelor achitate de catre acesta
actiune penala pentru 27 de lei: nu mai am nimic de comentat ...
da, pentru ca s-au folosit de cei 27 de lei pentru a nu se prescrie o datorie mai veche de 3 ani. Intelegeti? s-au folosit de un fals
Multumesc ynocentta!
As vrea totusi sa stiu daca este legal sa incasezi sume in numele unei persoane, de la o alta persoana, fara macar sa specifici de la cine ai luat banii.... tatal meu, de exeplu, cand a platit impozitul bunicilor, la tara, casiera de la primarie a specificat ca a primit banii de la el, pentru bunicii mei
olyvyu a scris:

da, pentru ca s-au folosit de cei 27 de lei pentru a nu se prescrie o datorie mai veche de 3 ani. Intelegeti? s-au folosit de un fals

Dați mai multe detalii despre speța dvs., pentru că în postarea inițială n-a fost clar ce s-a întâmplat, de unde a reieșit că s-au folosit șefii Asociației de acei 27 de lei pentru a prescrie o restanță mai veche de 3 ani ? Și de ce au avut nevoie exact de ... 27 lei !
Straniu caz ... vrem detalii, să căutăm spețe identice, altfel nu avem toate elementele să vă răspundem, atât cât ne pricepem fiecare.

Alte discuții în legătură

Datorie de 25.000, negociere urmata de... teapa, ce-i de facut? RaDracones RaDracones Am nevoie de un pic de ajutor. Un fost coleg de servici mi-a cerut ajutorul intr-un caz interesant. Cumnatul lui, sa zicem dl.Marius, are o problema: Dl. ... (vezi toată discuția)
Penalitati cercetasa cercetasa acu vreo 3 ani m a informat de la asociatie cand am mers sa platesc intretinerea ca am penalitati de platit de prin anii 1997-2000 ani in care spun ei nu ... (vezi toată discuția)
Restanțier cotele de contribuție la intreținere euprotopopescu69 euprotopopescu69 Buna ziua, In ce situație se prescrie o restanța la intreținere și care este legea/ articolul ce reglementeaza aceasta speta ? Restantierul in cauza ... (vezi toată discuția)