avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati

acu vreo 3 ani m a informat de la asociatie cand am mers sa platesc intretinerea ca am penalitati de platit de prin anii 1997-2000 ani in care spun ei nu mi au incasat in fiecare luna penalitati la restante pe luna in curs ci numai la cateva luni imi lua un procent ...

eu asta am inteles.

toata suma inseamna 460 ron

la aceasta suma nu mi se mai percepe dobanda trebuind s o achit esalonat sau integral in timp ca altfel daca nu o achit oricum ma vor da in judecata nu stiu exact cine daca asociatia sau RAM-ul.

eu am fost restanta mai mult timp la intret. deci nu am dus bani nici pe luna nici din urma.

acu cand am mers sa mai platesc din datorie mi s a amintit ca mai am si restanta aceea veche.

n am avut ce face si am dat 20 lei din suma veche

restul spunand ca o sa l dau in timp

cand mi a dat chitanta apare suma denumita CHELTUIELI DE JUDECATA

ce parere aveti ?????????

e legal sau e vrajeala

din cate am inteles din scara in care eu locuiesc mie si la un vecin ne cere restantele astea .
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:25, 9 Februarie 2010
Daca ati fost actionata de asociatie in proces si l-ati pierdut trebuie sa platiti cheltuielile de judecata si suma la care ati fost obligata. Daca a trecut un termen de 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila asentintei si aceasta nu a fost pusa in executare iar d-voastra ati platit o suma oarecare din acel debit, ati muscat.
Scrieti ca "acum vreo trei ani" (deci 2006-2007) vi s-au inclus penalitati de "prin 1997-2000".
Din punct de vedere al dreptului de a cere executarea silita a creantei , acest drept se prescrie in termen de 3 ani (art.405 C.pr.civ.). Deci ar fi trebuit sa invocati mai inainte de orice prescriptia, ca exceptie, in apararea dvs.
problema e ca eu nu am fost data in judecata niciodata

deci eu nu am avut niciodata un proces cu asociatia

tocmai asta e problema!!!!

ce sa fac

ce sa verific??
faceti o cerere scrisa catre comitet prin care sa vi se explice ce sume aveti de plata, pentru ce perioada si ce reprezinta acele sume. faceti aceasta cerere in dublu exemplar si pe una sa va semneze presedintele de primire, punindu-si data si numarul de inregistrare. dupa aceea asteptati cele 30 de zile pina sa va dea raspunsul, desi cred ca nu vor avea tupeul sa dea nimic scris, mai ales cu stampila asociatiei, pentru ca ceea ce au cerut ei pare o ilegalitate.
Poate pe chitanta respectiva sunt consemnate cheltuieli de judecata efectuate in alt proces. De exemplu ( caz concret si real) asociatia a avut un proces cu un furnizor. Instanta a hotarat ca asociatia trebuie sa plateasca furnizorului suma de xxx lei si cheltuieli de judecata yyy lei. Aceasta suma se poate repartiza tuturor proprietarilor.
Asa ca intrebati pentru ce ati platit acei 20 de lei.

Referitor la sumele mai vechi datorate catre asociatie, este posibil sa fiti obligata legal sa le platiti chiar daca au peste 3 ani vechime (am recuperat restante in 2009 care veneau din 1997). Aceste sume nu se prescriu daca de exemplu intr-un proces nu ati cerut prescrierea, asa cum precizeaza dl. Consilier Zaharia
ar fi trebuit sa invocati mai inainte de orice prescriptia, ca exceptie, in apararea dvs.

Apoi daca dv ati mai platit din cand in cand cate o suma mica in contul acestei vechi datorii inseamna ca ati recunoscut datoria si-ati fost deacord cu ea. In aceasta situatie prescriptia se suspenda inca 3 ani de la ultima plata.
Poate sa nu actioneze prescriptia si in cazul unor notificari sau somatii trimise de asociatie si confirmate de dv, in cazul in care v-ati luat un angajament in scris fata de asociatie si in cazul in care nu ati contestat aceste sume.

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)