Poate pe chitanta respectiva sunt consemnate cheltuieli de judecata efectuate in alt proces. De exemplu ( caz concret si real) asociatia a avut un proces cu un furnizor. Instanta a hotarat ca asociatia trebuie sa plateasca furnizorului suma de xxx lei si cheltuieli de judecata yyy lei. Aceasta suma se poate repartiza tuturor proprietarilor.
Asa ca intrebati pentru ce ati platit acei 20 de lei.
Referitor la sumele mai vechi datorate catre asociatie, este posibil sa fiti obligata legal sa le platiti chiar daca au peste 3 ani vechime (am recuperat restante in 2009 care veneau din 1997). Aceste sume nu se prescriu daca de exemplu intr-un proces nu ati cerut prescrierea, asa cum precizeaza dl. Consilier Zaharia
ar fi trebuit sa invocati mai inainte de orice prescriptia, ca exceptie, in apararea dvs.
Apoi daca dv ati mai platit din cand in cand cate o suma mica in contul acestei vechi datorii inseamna ca ati recunoscut datoria si-ati fost deacord cu ea. In aceasta situatie prescriptia se suspenda inca 3 ani de la ultima plata.
Poate sa nu actioneze prescriptia si in cazul unor notificari sau somatii trimise de asociatie si confirmate de dv, in cazul in care v-ati luat un angajament in scris fata de asociatie si in cazul in care nu ati contestat aceste sume.