avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati

acu vreo 3 ani m a informat de la asociatie cand am mers sa platesc intretinerea ca am penalitati de platit de prin anii 1997-2000 ani in care spun ei nu mi au incasat in fiecare luna penalitati la restante pe luna in curs ci numai la cateva luni imi lua un procent ...

eu asta am inteles.

toata suma inseamna 460 ron

la aceasta suma nu mi se mai percepe dobanda trebuind s o achit esalonat sau integral in timp ca altfel daca nu o achit oricum ma vor da in judecata nu stiu exact cine daca asociatia sau RAM-ul.

eu am fost restanta mai mult timp la intret. deci nu am dus bani nici pe luna nici din urma.

acu cand am mers sa mai platesc din datorie mi s a amintit ca mai am si restanta aceea veche.

n am avut ce face si am dat 20 lei din suma veche

restul spunand ca o sa l dau in timp

cand mi a dat chitanta apare suma denumita CHELTUIELI DE JUDECATA

ce parere aveti ?????????

e legal sau e vrajeala

din cate am inteles din scara in care eu locuiesc mie si la un vecin ne cere restantele astea .
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:25, 9 Februarie 2010
domnii mei eu nu am avut niciun proces cu asociatia

deci ca sa am acesti bani de dat lor eu trebuia sa am un proces corect?????

eu nu am avut!!!!!
n am niciun angajament cu asociatia de plata

eu am dat cei 20 lei pentru ca altfel doamna casiera nu mi incasa intretinerea lunara

deacea nici acu nu platesc intretinerea lunar pentru ca altfel pana acu trebuia sa platesc datoria aia

cand m au informat de aceasta suma mi au spus ca o pot plati cand vreau eu esalonat sau integral

nu mi se percepe dobanda

dar daca nu o platesc eu am inteles ca RAM-ul ma va da in judecata

suma reprezinta penalitati neincasate la apa

cu ani in urma asociatia incasa banii locatarilor pe niste FISE erau un fel de liste individuale

acu au calculator si programul respectiv a descoperit aceste penalitati
cercetasa a scris:

deci ca sa am acesti bani de dat lor eu trebuia sa am un proces corect?????

INCORECT! Banii ii aveti de dat oricum pentru ca dvs. consumati.
Daca aveti un loc de munca trebuie sa dati in judecata angajatorul ca sa va primiti salariul?:-/
deacea nici acu nu platesc intretinerea lunar pentru ca altfel pana acu trebuia sa platesc datoria aia

Tema de reflectare si lamurire:
L230/2007
ART. 49
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice suma cu titlu de restanta, afişată pe lista de plata. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioada de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plata, fără ca suma penalizărilor sa poată depăşi suma la care s-au aplicat.
ART. 50
(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Acţiunea asociaţiei de proprietari este scutită de taxa de timbru.
(3) Sentinta data în favoarea asociaţiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusă în aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisă de Codul de procedura civilă.
Ceea ce descrieti dvs. e o "joaca cu focul"!
d-l presedinte
dvs. nu cred ca ati citit tot subiectul

faceti referire la consumul propriu lunar

e normal ca trebuie sa mi platesc intretinerea

eu nu ma refeream la asta ci la alta problema

va multumesc oricum
cercetasa a scris:

e normal ca trebuie sa mi platesc intretinerea

cercetasa a scris:

:stunned:
Ba am citit tot subiectul. Cu greu, recunosc, pentru ca exprimarea si corenta expunerii sunt defectuoase.
Care ar fi totusi, intr-o fraza daca se poate, "cealalta problema"?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)