avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Adresa CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Adresa CEDO

Un client a primit o adresa de la CEDO conform careia a fost acceptat ca parte si trebuie sa isi faca cunoscuta pozitia...intrebarea este:
Ce forma trebuie sa imbrace raspunsul nostru?
-cerere standard cedo
-adresa simpla
-...
???
#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 7 Octombrie 2009
O cerere motivata asa cum cere CEDO.
andreidinax a scris:

Un client a primit o adresa de la CEDO conform careia a fost acceptat ca parte si trebuie sa isi faca cunoscuta pozitia...intrebarea este:
Ce forma trebuie sa imbrace raspunsul nostru?
-cerere standard cedo
-adresa simpla
-...
???
#-o

...va recomand sa lecturati cartea "Conventia europeana a drepturilor omului" actualizata ianuarie 2009, Editura Hamangiu...

pe langa faptul ca aveti acolo Conventia actualizata si regulamentul Curtii, mai puteti gasi lamuriri despre forma care trebuie sa o imbrace cererea introductiva, observatiile scrise si multe altele...

Toate cele bune si mult succes, sper ca Onorata CEDO sa va admita cererea !!! ;)
multumesc confrati...m-ati lamurit din nou =D>:))
Din acest moment, ce trimiteti la CEDO trebuie sa fie in Engleza sau franceza, chiar daca nu se specifica acest lucru. De ce? Pentru ca, atunci cand dosarul ajunge in fata judecatorilor ( ca pana atunci se uita doar avocatii romani de la CEDO in el - va spun pentru ca am lucrat acolo), ei sa poat citi in detaliu expunerile.
Altfel, la judecata ajunge doar raportul (rezumatul) facut de acesti avocati. Fara nicio remuscare spun ca statistica de 90% de cazuri romanesti respinse isi are radacina in "pregatirea" acestora. Cu 2-3 exceptii, sunt persoane fara nicio experienta de instanta sau de altfel in avocatura, cu studii de drept, ce-i drept... ajunsi acolo prin diferite conjuncturi, si foarte, foarte tineri. Cand am fost eu acolo, in 2007, aveam 32 de ani, iar urmatorul ca varsta in ordine descrecatoare, cel mai "batran", avea 27.... Vreo 2 sunt fosti inspectori vamali... #-onici nu vreau sa ma gandesc. Cel mai rau e atunci cand dosarul ajunge pe mana vreunui stagiar in practica, de regula copii din anul 2-3 de facultate, care, dornici sa faca norma, trimit pe banda dosarele in Camerele de Comitet, la "respinse"..
Concret, trebuie sa trimiteti Curtii o lucrare cat mai completa si ampla care sa atinga toate punctele cerute de Curte in evaluarea unui dosar:
1. Sustinere in drept pe toate criteriile de admisibilitate (daca riscati sa vi se ridice o exceptie de genul 6moths rule (six mois), este obligatoriu sa invocati jurisprudenta Curtii in care s-a respins exceptia, datorita importantei fondului. Peste ratione materie si ratione tempori nu prea s-a trecut, dar exista si acolo exceptii.. jurisprudenta va poate salva si acum.
2. In fapt - desfasurator cronologic proceduri interne (judiciare si administrative) + documente justificative.
3. Sustineri asupra fondului (pe fiecare articol si pretinsa violare in parte)
a. baza legala (drept intern si neaparat international)
b. jurisprudenta interna
c. jurisprudenta CEDO.
d. documente justificative + expertize (daca e cazul) ( sunt acceptate cele extrajudiciare).
3. Cererea de satisfactie echitabila (pe fiecare articol si pretinsa violare in parte)
4. Recuperarea prejudiciului (pe fiecare articol si pretinsa violare in parte)
- daune materiale
- daune morale
- cheltuieli de judecata (+ documente justificative)

Toate astea trebuie sa respecte intitularea, numerotarea si paginarea impuse de Curte.
Bafta!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Nimeni nu are ce sa faca daca termenul este respectat si cererea este bine motivata.Ma refer la acei referenti.
Toate cauzele in care partea a avut dreptate statul a pierdut.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Probleme cu cedo - gravĂ discriminare eu am trimis cerere la ... furnica1986 furnica1986 PROBLEME CU CEDO - GRAVĂ DISCRIMINARE Eu am trimis cerere la CEDO în termen de 6 luni de la data comunicării cum scrie în ghid și CEDO mi-a respins ... (vezi toată discuția)
Cazul badila contra româniei. discutii asupra neepuizarii anumitor cai de atac. andreigrigoriu andreigrigoriu Pe data de 4 Octombrie 2011 Curtea Europeana a Drepturilor Omului s-a pronuntat in cauza Badila v. Romania, constatând existența relelor-tratamente in ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo mr_bachus mr_bachus Am trimis o cerere catre CEDO, am primit confirmarea primirii cererii de la Strasbourg, insa de atunci au trecut 4 luni si n-am mai primit absolut nimic ... (vezi toată discuția)