Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Acum 3 ani am cumparat un apartament prin programul prima casa. Intre timp familia a crescut, mama sta la noi aproape permanent si a mai venit si un bebe. Am vrea sa vindem apartamentul si sa ne mutam in ceva mai mare. Am intrebat la banca, mi-au zis ca au mai avut un caz asa si ca cel care cumpara trebuie sa plateasca cash lichidarea creditului si apoi sa astepte radierea ipotecii, care poate dura chiar si o luna, insa nu au stiut sa imi spuna ce fel de act am putea incheia la notar pentru a il asigura pe cumparator ca ii vom da apartamentul. Dupa cum stiti 5 ani nu ai avea voie sa vinzi decat daca lichidezi creditul. Cumparator nu ar trebui sa ne achite valoarea integrala ci doar valoarea creditului, iar restul sa fie platit la incheierea tranzactiei. Se poate incheia legal un act in acest sens la notar?
da, faceti la notar o promisiune (antecontract) de vanzare cumparare cu achitarea avansului in care stipulati ca restul banilor se achita la incheierea contractului.
Multumesc de raspuns. Este legala incheierea unui astfel de contract in codiitile in care in contractul de credit scrie ca timp de 5 ani nu am voie sa vand?
Multumesc de raspuns. Este legala incheierea unui astfel de contract in codiitile in care in contractul de credit scrie ca timp de 5 ani nu am voie sa vand?