avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Echipament de lucru
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Echipament de lucru

Bună ziua, aș dori să aflu dacă (în cazul încetării contractului de munca) este legal să nu mi se plătească zilele de concediu neefectuate până nu aduc echipamentul de munca, halat, pantaloni și bocanci. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Laitin , utilizator 18:13, 17 Iulie 2017
In legislatie nu mai figureaza denumirea de echipament de munca ci doar denumirea de echipament individual de protectie.
Probabil, echipamentul primit de dvs. nu are durata normata consumata si acesta este motivul pentru care doreste sa returnati EIP. In mod normal nu ar trebui sa redistribuie altui lucrator sortimentele de EIP primite de dvs., chiar daca il denocivizeaza.
Daca nu returnati EIP si vi se platesc zilele de CO neefectuate, ce alta modalitate ar putea avea angajatorul la dispozitie pentru a-si recupera niste pierderi legate de neutilizarea integrala a duratei normate de serviciu a EIP ?
Am înțeles...
E ca un fel de garanție. Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire valoare echipament de lucru laly86 laly86 Buna ziua,poate angajatorul sa opreasca valoarea echipamentului de lucru(salopeta,bocanci,etc) la incetarea contractului daca acest echipament nu a iesit din ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat Laitin Laitin Bună ziua, am următoarea problemă:de trei săptămâni nu m-am prezentat la muncă, deci nu am scris nici demisia,nici nu am predat echipamentul de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de plata echipamentului de lucru cristi s. cristi s. Avem urmatoarea situatie: angajatorul obliga fiecare angajat la angajare sa primeasca echipamente de lucru. Ei spun ca amortizarea acestoraa este intre 1-3 ani ... (vezi toată discuția)