avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita banca...plus partaj/divort
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita banca...plus partaj/divort

In urma unui proces de Divort/Partaj exista o Hotarare judecatoreasca definitiva prin care fosta sotie trebuie sa plateasca 9 rate la banca si eu pe a 10-a.

Creditul este unul ipotecar la care eu figurez ca titular si am ramas si cu ipoteca po propria locuinta.

In schimb prin Hotararea Judecatoreasca fiecare raspunde 100% in fata banci ptr ratele, penaliatile... sale. Fosta sotie garanteaza cu propria locuinta ca va plati ratele si ca la intarzieri mai mari de 2 rate o pot executa silit.

Acum are deja 3 rate intarziere iar banca imi trimite mie tot felul de Scrisori si amenintari.
Mentionez ca am informat in scris banca asupra Hotarari de partaj, si au chiar o Copie a acesteia.

ce e de facut?...ma pot trezi cu popriri pe salariu?...executare silita?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:13, 18 Iulie 2017
Absolut. Riscati sa fiti executat silit. Puneti hotararea judecatoreasca in executare - pentru recuperarea debitului de la sotie.
multumesc !
Si la cine ar trebui sa merg, avocat, executor judecatoresc?...
Cerere de executare catre un executor judecatoresc. Puteti apela si la un avocat sa intocmeasca cererea pentru dvs. si sa monitorizeze executarea silita - dar va avea un onorariu separat de cel al executorului. Onorariul avocatului se va recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit ipotecar neplatit tinatinatina tinatinatina Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz: credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ... (vezi toată discuția)
Executare silita/poprire giranti sc Bogdan-G Bogdan-G Problema mea suna cam asa : 1. Eu si parintii mei suntem garanti obligati in solidar la o S.C . Cum S.C nu si-a mai putut plati ratele s-a ajuns la executarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita carabela_anca carabela_anca Avem un client care ne-a furnizat un cec fara acoperire. Pentru declansarea procedurii de executare silita a acestuia, firma noastra a apelat la un avocat. S-a ... (vezi toată discuția)