Buna ziua! Sunt angajata in cadrul unei firme cu un salariu de 1065 lei lunar! Mentionez ca lucrez in ture, intr o saptamana 2 zile in alta 5, 12 ore pe zi. Practic intr o luna lucrez 15 sau 16 zile.de la data de 3 iulie a.c. Pana la data de 10 iulie inclusiv, mi am luat concediu urmand ca si colega mea sa lucreze in locul meu aceea saptamana pana revin din "concediu". Calculand zilele pe care le mai am de lucrat in luna iulie mi a reiesit ca aceasta luna lucrez 14 zile. Intrebarea mea este ce bani de concediu ar trebui sa iau pe langa salariul de baza in conditiile in care o sa mi efectuez integral turele(mai putin cu o zi)cum se calculeaza? Practic eu am fost libera o saptamana dar am recuperat orele si turele nu s au decalat.dar aceea saptamana banuiesc ca trebuie platita separat ? Cand se dau acesti bani ? Inainte sa mergi in concediu sau dupa?eu sunt platita astfel :cu 500 pe 30 ale luni si 565 pe 15 ale lunii! Multumesc!
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale (se vor lua în calcul salariul de bază, sporurile de indemnizaţie cu caracter permanent) din ultimele trei luni anterioare lunii în care se acordă concediul. Această indemnizaţie nu poate fi mai mică decât salariul de bază, sporurile şi indemnizaţiile cu caracter permanent din luna în care e efectuat concediul.
Salariatul va beneficia de indemnizaţia de concediu de odihnă care este mai favorabilă (mai mare) lui.
EXEMPLU
Venitul realizat în ultimele trei luni raportat la numărul de zile lucrătoare
Lună, an
Venitul realizat (lei) Numărul de zile lucrătoare
Iunie 2017
1000 19
Mai 2913
1000 21
Aprilie 2013
1000 22
Total
3000 62
Din tabelul de mai sus reiese că media zilnică a indemnizaţiei de concediu de odihnă este de 48,39 de lei/zi (3000 – venitul realizat în ultimele trei luni împărţit la 62 – numărul de zile lucrătoare corespunzătoare ultimelor trei luni).
Astfel, în luna iulie, angajatul, pentru cinci zile de concediu de odihnă, va avea o indemnizaţie de concediu de odihnă de 242 de lei.