avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare firma caen 8020
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare firma caen 8020

Buna ziua,

Am infiintat recent o firma pe codul caen 8020 si doresc sa obtin autorizatiile necesare pentru a putea instala camere de supraveghere.
Nu imi este prea clara legea si doresc sa stiu daca imi pot desfasura activitatea de instalat camere supraveghere fara activitate la sediul social.

In HG 301/2012 actualizata conform hotararii nr. 1002/2015 am gasit la Capitolul 5, Sectiunea 2 -"Licentierea si functionarea societatilor specializate in sisteme de alarmare impotriva efractiei" urmatorul paragraf:
Art. 74
Societatile specializate in sisteme de alarmare impotriva efractiei sunt societati
comerciale care au inscris ca obiect de activitate unul sau mai multe dintre
urmatoarele coduri CAEN: 4321, 7112 sau 8020, au un sediu inregistrat si
autorizat pentru organizarea administrativa si coordonarea operativa a personalului angajat
si au dobandit dreptul de a presta serviciile prevazute de Lege, conform licentei acordate de Inspectoratul General al Politiei Romane.

Art. 76. - (1) In vederea obtinerii licentei de functionare pentru a desfasura activitati de proiectare, instalare, modificare sau intretinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei si/sau servicii privind sistemele de securizare, reprezentantul legal al societatii depune la inspectoratul de politie judetean competent sau la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, pe baza de opis, urmatoarele documente: a) documentele prevazute la art. 25 alin. (1) lit. a), f), g) si h);

g) documente privind dovada existentei sediului inregistrat si autorizat pentru organizarea administrativa si coordonarea operativa a personalului angajat;

Din extrasele de mai sus inteleg ca este necesar sa desfasor activitate la sediu ?
Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este DA, este necesara prezenta 24/7 in acel sediu ? Unde as putea gasi mai multe informatii ?

Am marcat cu Bold paragrafele pe care nu le-am inteles.

Multumesc anticipat,
Robert



Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 09:51, 19 Iulie 2017
Buna ziua,

Va fi nevoie sa declarati ca desfasurati activitate la sediul. De asemenea, trebuie sa declarati ca va desfasurati acolo si activitatile proprii de birou, iar aceste detalii trebuie sa reiasa din Certificatul Constatator emis de Registrul Comertului pentru sediul social.

Pregatiti dosarul pentru politie si mergeti cu el sa-l depuneti. Acum dosarul este analizat pe loc, iar daca nu este complet, sau corect intocmit, vi se va spune sa-l refaceti, sau sa-l completati!

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen nepotrivit nerromiha nerromiha Buna ziua, Lucrez la o licitatie pentru instalarea sistemelor de securitate (sisteme de detectie efractie, sisteme supraveghere video si sisteme detectie ... (vezi toată discuția)
Inreprinderea individuala poate avea ca activitate comertul cu amanuntul al sistemelor de alarma aruaina aruaina Buna seara, Ma intereseaza daca prin infiintatrea unei Intreprinderi individuale, se poate adauga si activitatea de comert cu amanuntul ale sistemelor de ... (vezi toată discuția)
Cod caen instalare/montare sisteme audio (fara supraveghere,monitorizare) bucuresti2014 bucuresti2014 Buna ziua, Am deja o societate pe care am preluat-o si as dori, ptr ca am cereri,sa -mi activez si instalarea/montarea unor sisteme audio (fara ... (vezi toată discuția)