avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie

Buna ziua.
Prietena mea este casatorita de 17 ani. Locuieste intr-un apartament cu chirie de la primarie.
S-au hotarat sa divorteze la notar.Sotul nu prea este de acord cu divortul, asa ca exista suspiciunea din partea ei ca se va razgandi in interiorul celor 30 de zile care trebuie sa se scurga de la depunerea cererii la notar pana la redactarea hotararii de divort.
Intrebarea este: daca va pleca din locuinta comuna inainte de a iesi hotararea de divort poate fi acuzata de parasire de domiciliu si poate avea repercusiuni?
Mentionez ca nu au copii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 13:39, 18 Iulie 2017
E libera sa locuiasca unde doreste daca convietuirea cu sotul nu mai este posibila.
Multumesc pentru raspuns, dar intrebarea mea este daca poate fi acuzata de parasire de domiciliu daca pleaca din locuinta comuna inainte de a se pronunta divortul (la notar sau in instanta, daca el se razgandeste si nu mai semneaza in fata notarului).
Nu există infracțiune de "părăsire de domiciliu".
Sa fie acuzata de parasire de domiciliu e acelasi lucru ca si daca ar fi acuzata ca a uitat sa arunce gunoiul , cam aceleasi repercursiuni ar fi..
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)
Părăsire domiciliu cu copil minor gabriel32 gabriel32 Buna ziua. Întreb in numele unei prietene: ea, soțul și copilul de un an jumate locuiesc in aceeași casa cu socrii (intrări separate, spațiu separat). ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil printesalui printesalui Buna seara, Impreuna cu sotul meu am hotarat sa divortam (la primarie) amiabil. Dupa 20 de ani de convietuire impreuna sotul meu solicita partaj iar partea ... (vezi toată discuția)