avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor presedinte

Suntem o asociatie de proprietari care nu avem cenzor nici presedinte de foarte multi ani.Administratoarea nu permite nimanui sa ne arate facturile cu toate ca i-am cerut .Am reclamat la primarie dar degeaba.Dorim sa o schimbam dar ea nu vrea. Ce putem face mai ales ca am inceput sa platim penalizari deoarece nu achita la timp facturile.Multumesc.
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun exista infiintata asociatie de proprietari,conform dispozitii in vigoare adunarea generala alege reprezentantii sai din randul membrilor proprietari
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei,respectiv isi desfasoara activitatea daca este atestat si in limita competentelor prevazute in CIM si fisa postului
Administratorul de imobil fiind angajatul asociatiei de proprietari,daca nu se achita de obligatiile contractual asumate poate fi demis
Daca exista probe concrete ca administratorul de imobil incalca dispozitiile in vigoare,daca creaza prejudicii proprietarilor,impotriva acestuia pot fi desfasurate acte si actiuni care sa concluzioneze asupra incalcarii dispozitiilor in vigoare,eventual sa precizeze valoarea prejudiciului
Dispozitiile in vigoare prevad obligatia ca listele de intretinere sa fie verificate si vizate pentru legalitate de catrre cenzor/comisia de cenzori
Daca nu exista cenzor intern din randul proprietarilor,se poate angaja persoana autorizata
In speta dv,convocati adunare generala,alegeti presedinte comitet executiv ,cenzor care sa dispuna masurile necesare desfasurarii activitatii asociatiei de proprietari in limitele legal prevazute
Numai proprietarii din imobil pot desfasura demersurile necesare pentru alegerea echipei manageriale care sa administreze partea comuna din condominiu
intariti comitetul: administratorul este doar un angajat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt membru al unei asociatii de proprietari. din 2011 presedintele ... MihaiPaul56 MihaiPaul56 Sunt membru al unei asociatii de proprietari. Din 2011 presedintele asociatiei(in 2011 a fost reales) pana in prezent nu a organizat sedinte ale adunarii ... (vezi toată discuția)
Amendarea asociatiei de proprietari si imputarea amenzii presedintelui sau administratorului vinovat prin hotararea adunarii generale CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Amendarea asociatiei de proprietari duce la plata de catre membrii asociatiei a amenzii pe lista de plata din cate am inteles eu. Pentru a se evita astfel de ... (vezi toată discuția)
Conflict intre asociatie de pr si administrator nikescu nikescu BUNĂ ZIUA, SUNTEM O ASOCIATIE DE PROPRIETARI MICĂ , CU 10 FAMILII, CONSTITUITĂ LEGAL, CU STATUT JURIDIC, CU PRESEDINTE , COMISIE DE CENZORI. ... (vezi toată discuția)