avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu pot plati intretinerea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu pot plati intretinerea

Buna ziua. Din cauza unor popriri pe salariu nu am mai reusit sa ti pasul si cu intretinerea..motiv ptr care asociatia m a dat in judecata. Evident la tribunal s a decis ca sa o platesc. Inca nu mi a venit hotararea acasa dar o astept. Intre timp m am dus sa platesc o prima transa din cei aprox 6000 de lei. Cand am ajuns acolo dl administrator care el e si casier nu a vrut sa mi ia banii pe motiv ca asteapta decizia de la tribunal ca apoi sa vina la mine cu executorul ca sa mi ia banii dar pe toti odata. Asa s a exprimat. Acum eu nu stiu ce sa fac...contul asociatiei nu il cunosc ca sa le bag banii direct si sigur acest domn nu mi l va da..deci ce modalitati de plata am? Stiu ca sunt obligati sa ia banii doar ca nu mi a luat acesti bani.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 13:30, 9 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu reusesc sa nu ma infurii pe acest gen de comportament, desi el dainuieste de zeci de ani, dar oamenii nu se potolesc.
Evident ca trebuia sa va ia banii deoarece suma nu mai este litigioasa, asupra ei s-a dat deja o hotarare. Nu e decat o chestiune de comunicare, ceea ce pe fond nici nu conteaza.
Bref, administratorul trebuia sa va incaseze banii, iar cand se prezenta cu executorul, daca mai era cazul, acesta n-ar fi facut decat sa execute suma din sentinta din care scadea valoarea chitantei.
Dar stati asa, ca nici executorul nu vine la usa dv. cu mascatii. Intai se discuta, se negociaza un mod de returnare a banilor, ehei.... e cale lunga.
In al doilea rand administratorul, prin refuzul de a primi banii, perpetueaza starea precara financiara a asociatiei,ceea ce ii este clar imputabil.
Codul civil.
Imputatia facuta de debitor Art. 1.507
(1) Debitorul mai multor datorii care au ca obiect bunuri de acelasi fel are dreptul sa indice, atunci cand plateste, datoria pe care intelege sa o execute. Plata se imputa mai intai asupra cheltuielilor, apoi asupra dobanzilor si, la urma, asupra capitalului.
(2) Debitorul nu poate, fara consimtamantul creditorului, sa impute plata asupra unei datorii care nu este inca exigibila cu preferinta fata de o datorie scadenta, cu exceptia cazului in care s-a prevazut ca debitorul poate plati anticipat.
(3) In cazul platii efectuate prin virament bancar, debitorul face imputatia prin mentiunile corespunzatoare consemnate de el pe ordinul de plata.

Imputatia facuta de creditor Art. 1.508
(1) In lipsa unei indicatii din partea debitorului, creditorul poate, intr-un termen rezonabil dupa ce a primit plata, sa indice debitorului datoria asupra careia aceasta se va imputa. Creditorul nu poate imputa plata asupra unei datorii neexigibile ori litigioase.
(2) Atunci cand creditorul remite debitorului o chitanta liberatorie, el este dator sa faca imputatia prin acea chitanta.
Dv. sunteti debitorul. Asociatia este creditorul. In cazul dv. aceasta datorie este exigibila si nelitigioasa, deci libera la incasare.


De ce oare oamenii aflati vremelnic in posturi cheie taie si spanzura cand se stie ca ziua de maine le poate aduce si lor, ca oameni sunt, o situatie de boala, de accident, de pierdere de bunuri imprevizibila?
Intrebarea este retorica, dar dureroasa.
Comunicati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari interesul dv de a va achita debitul
Atat timp cat dv va achitati suma dispusa de instanta nu se mai justifica implicarea si achitare onorariu executor judecatoresc
Asociatia de proprietari este obligata sa perceapa orice suma depusa de locatar cu scopul stingerii unui debit in evidenta asociatiei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati in scris asociația sa va comunice un nr de cont în care să virați debitul. Ați menționat în instanta ca veți plăti debitul , dar eșalonat? Vi s-a aprobat acest mod de plata? În caz contrar , asociația are tot dr sa se adreseze unui executor j pt recuperarea integrala a debitului. Iar în acest caz, va trebui sa suportați și onorariul executorului j .
Va multumesc... adica din cauza ca instanta nu a aprobat esalonat eu nu pot plati decat toata suma? Si ei au dreptul sa nu ia banii ptr ca nu s a dispus in instanta plata esalonata?
Chiar daca in instanta nu s-a hotarat modul de stingere a datoriei, la nivelul asociatiei exista posibilitatea sa se decida un mod de a o face, fara a mai fi nevoiti sa se recurga la executorul judecatoresc, asa cum mentiona @ynocentta.

Puteti, impreuna cu presedintele asociatiei, sa intocmiti o grila de returnare a banilor si numai daca nu va tineti de respectarea acelei grile, in baza hotararii judecatoresti, ar putea sa apeleze la executor.
Nu inteleg de ce se complica administratorul cu atatea rautati.
De ce trebuie sa fim mereu incordati, incruntati, intepeniti in rele, daca am putea sa fim relaxati si sa traim mai bine?
Oare de ce?

Alte discuții în legătură

Legalitatea fondurilor oprite locatarilor lauriancului lauriancului buna ziua,sper ca ma poate lamuri cineva va rog cu privire la legalitatea unor fonduri speciale care se string de catre asoc de proprietari,,,concrett locuiesc ... (vezi toată discuția)
Proprire pensie si blocare cont pentru plata cheltuielilor de intretinere matileank matileank In 2011 luna octombrie am fost dat in judecata pt plata sumei de 3900 lei cheltuieli de intretinere. decizia instantei a fost sa platesc suma in 30 de zile, ... (vezi toată discuția)
Actualizare debit in recurs GHEORGHIAN GHEORGHIAN Bună ziua, Vă scriu din partea unei Asociaţie de Proprietari din Bucureşti intr. Victor Eftimiu nr.9, cu ... (vezi toată discuția)