avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu mi-a platit salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu mi-a platit salariul

Angajatorul nu mi-a platit salarii pe trei luni. Mi-am dat demisia si am respectat prevederile codului muncii. Dupa demisie am facut o Notificare angajatorului prin care solicitam plata salariilor restante ( 4 luni nu am primit salariu din 6 ) si dovada ca a achitat contributiile sociale pe perioada de 6 luni cat am lucrat la el. Nu am primit nici un raspuns si atunci l-am dat in judecata. Bineinteles ca nu s-a prezentat la tribunal. Daca castig procesul si angajatorul tot nu-mi achita salariile restante, care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac? Care este procedura? Cum imi recuperez salariile restante si dovada ca nu a platit contributiile sociale?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 19 Iulie 2017
Prin punerea in executare a hotararii judecatoresti si , totodata, depunerea unei plangeri penale impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.287 alin.1 lit. e C.pen.

Art. 287 C.pen . - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
,,,,,,,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la reîncadrarea pe post, recuperarea drepturilor salariale aba1011 aba1011 Buna ziua. Am castigat in instanța reîncadrarea pe postul de pe care am fost concediat abuziv doar ca intre timp mi-am găsit alt job si am primit ... (vezi toată discuția)
Neexecutare hotarare judecatoareasca ariana03 ariana03 Buna ziua, In urma cu cativa ani am fost angajata la o firma, iar dupa o perioada am aflat ca patronul nu a platit darile la stat si astfel perioada cat am ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca, castigate in instanta elisa_2000 elisa_2000 In instanta am castigat plata drepturilor salariale neplatite de angajator ( a vandut un punct de lucru al societatii , am plecat in somaj fara a ni se plati ... (vezi toată discuția)