Angajatorul nu mi-a platit salarii pe trei luni. Mi-am dat demisia si am respectat prevederile codului muncii. Dupa demisie am facut o Notificare angajatorului prin care solicitam plata salariilor restante ( 4 luni nu am primit salariu din 6 ) si dovada ca a achitat contributiile sociale pe perioada de 6 luni cat am lucrat la el. Nu am primit nici un raspuns si atunci l-am dat in judecata. Bineinteles ca nu s-a prezentat la tribunal. Daca castig procesul si angajatorul tot nu-mi achita salariile restante, care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac? Care este procedura? Cum imi recuperez salariile restante si dovada ca nu a platit contributiile sociale?
Multumesc anticipat.
Prin punerea in executare a hotararii judecatoresti si , totodata, depunerea unei plangeri penale impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.287 alin.1 lit. e C.pen.
Art. 287 C.pen . - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
,,,,,,,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.