avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aerisire bloc ! Ajutor !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aerisire bloc ! Ajutor !

Buna ziua !
In apartamentul in care m-am mutat , la etajul 2 al unui bloc cu P+4E , aerisirile sunt complet inchise , si la bucatarie si la baie , de vecina de la etajul 4.
E vorba de aerisirile blocului ( cu teava de scurgere fluviala ) din planul de constructie . Cine ma poate ajuta sa constat legal ca s-a produs o ilegalitate?

Dansa este foarte nervoasa tot timpul .Nu se poate vb cu ea .
vreau sa stiu in baza a caror legi pot face ceva?
Nu mai suportam ( restul vecinilor) sa ne trimitem mirosurile unii la altii , din cauza ei .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 22:08, 19 Iulie 2017
Articolul 14-Legea 230/2007
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Coloana de aerisire face parte din partile comune.
Daca vecina le-a astupat sesizati presedintele asociatiei de proprietari printr-o adresa scrisa cu nr de inregistrare prin care solicitati constatarea situatiei de fapt si aducerea coloanei de aerisire la starea initiala de catre proprietarul care a astupat aerisirea.
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine competenta si autoritatea sa dispuna masurile necesare bunei functionari a partii comune de constructii si instalatii din condominiu
De sesizat presedintele sau alta autoritate a blocului nu e greu. Greu este sa convingi un iresponsabil ca cel care afecteaza ventilatia, sa remedieze situatia.
O situatie identica este si la noi in bloc, dar e vorba blocarea ventilarii coloanelor de canalizare verticale la subsol, prin construire unei boxe etanse de catre o proprietara complet obtuza, din punct de vedere tehnic, mi s-a recomandat de Politia Locala (care are competente pentru disciplina in constructii) sa actionam in judecata proprietara respectiva, pe motiv ca este constructie usoara, din tabla si nu zid de caramida. Asa ca, va doresc succes si sa ne spuneti daca si cum ati rezolvat litigiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua .m-am mutat intr-un bloc de 4 etaje ,apartamentul ... Sonia adam1980 Sonia adam1980 Bună ziua .M-am mutat intr-un bloc de 4 etaje ,apartamentul meu fiind situat la etajul 2,aerisirea din coloana este obturația și toate mirosurile îmi vin ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! la ... sabbrina sabbrina Buna ziua!Vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! La asociatia de locatari am facut dar rezolvarile au lasat de dorit! Vecinul de la etajul 10 si-a ... (vezi toată discuția)