avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... aproape aceeași vechime, pentru cei ieșiți la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

aproape aceeași vechime, pentru cei ieșiți la pensie în 2005 pensii militare mai mari decât cei ieșiți la pensie în 2008

De ce un polițist de la DNA ieșit la pensie in 2005 cu vechime chiar mai mică decât cel ieșit la pensie in 2008 are o pensie mult mai mare. Alegerea celor 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate conform art. 28 din Legea 223/2015 este o țeapă enormă. Dacă tot se recalculează și se reactualizează Nu trebuia să se țină cont că la aceeași vechime, condiții și aceeași muncă pensii egale sau apropiate ca valoare?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:33, 21 Iulie 2017
Asa s-a dorit si in sistemul public(eliminarea inechitatilor dintre aceleasi categorii de pensionari).
De ex:Mineri
Discriminarea a fost de sub 13%
Acum prin modificarile aduse au ajuns la 75,5%

Modificarile care au condus la acest lucru, sunt:
Legea 192/2015
Legea 155/2016
H.G.291/2017

Toata discutia este aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire decizie pensie ghe_o ghe_o Buna ziua, am o intrebare la care v-as ruga sa primesc o lamurire, se poate face o cerere de revizuire pentru pensie eu fiind beneficiar al legii 192/2015 care ... (vezi toată discuția)
Recalcularea drepturilor de pensie potrivit legii nr 192/2015 CostinaPavel CostinaPavel Bună ziua, Tatăl meu a ieșit la pensie la sfârșitul lui 2015. Este încadrat în grupa II de munca. Pentru recalcularea pensiei conform HG 291/2017, ... (vezi toată discuția)
Acordarea pensiilor din grupa 1 si 2 recalculate ? Traiana Traiana Buna ziua , Am inteles ca de la 1 noiembrie incepe etapa a II-a a acordarii pensiilor de grupa 1 si 2 recalculate. Astazi am primit pensia. ... (vezi toată discuția)