avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj!

Buna ziua!
Sunt si nelamurit cu situatia in care ma aflu asa ca va cer d-voastra ajutorul....stiu ca pt a primi idemnizatia de somaj tre sa ai lucrate minim 12 luni in ultimii 2 ani...eu am lucrate 6 luni cu 8 ore si 6 luni cu 4 ore(taxele sunt platite)...pot sa intru in somaj chiar daca am lucrat si c 4 ore...am citit legea 76/2002 si nu se precizeaza ca e obligatoriu timp normal de lucru..de aceea va rog sa va dati cu parerea si d-voastra!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 14:27, 28 Septembrie 2009
Legea 76/2002
(12) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de munca cu timp partial,
stagiul de cotizare se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de munca cu timp partial.
In total aveti doar 9 luni lucrate, deci nu beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru maria simothell simothell Va rog frumos sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj ,in conditiile in care am lucrat 2ani si 9 luni la o firma de turism cu orar de 4 ore pe zi si sunt si ... (vezi toată discuția)
Contract de 4 ore nu se poate intra in somaj?? BajenaruGeorgiana BajenaruGeorgiana Am lucrat timp de 12 luni cu contract de 4ore pe zi .Nu pot beneficia de somaj?Daca da ce trebuie sa fac? Va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj la cim cu timp partial livia.mazare livia.mazare beneficiaza de ajutorul de somaj o persoana care a lucrat la o firma cu 4 ore 12 luni in ultimile 24? cum se calculeaza indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)