avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune gratuita in 2017?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune gratuita in 2017?

Buna seara!
Locuiesc in Ploiesti.

Citesc, azi, pe Internet cum ca succesiunea la notar e gratuita in 2017.
este adevarat?(Sunt singurul mostenitor).
Nu mai platesc acel 'onorariu" la notar.Si unde ma pot interesa daca notarii respecta sau nu aceasta lege.La Primarie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:06, 20 Iulie 2017
Este aparent gratuita.
Mai exact:- se aplica numai terenurilor situate in extravilan
- acele terenuri trebuie sa fi facut obiectul cadastrarii sitematice, efectuate de Primarie
- dosarul succesoral sa fi fost repartizat de Camera Notarilor
- onorariul nu il achitati dvs, ci Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Primaria sau dvs nu sunteti organe de control ale notarilor :)
Daca nu va incadrati in cele de mai sus, nu e gratis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor gratuit- inregistrare sistematica- domiciliul e in alt judet DC 57 DC 57 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot obtine certificatul de mostenitor in regim gratuit in urmatoarea situatie: mama , decedata in 2016 si cu ultimul ... (vezi toată discuția)
Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, în calitate de nepoată de fiică. notarul mi-a spus că trebuie să plătesc, unde este gratuitatea? SALVIA SALVIA Buna ziua, am fost chemata la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, in calitate de nepoate de fiica. Mi s-a spus ca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Gratuitate taxe 2017 - succesiune - dezbatere / apartamente (case) florintb florintb Bun gasit. In anul 2017, dezbaterile si mostenirile pentru proprietati par a fi gratuite. As vrea sa stiu daca se aplica gratuitatea in cazul in care, un ... (vezi toată discuția)