avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi modificat contractul colectiv de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi modificat contractul colectiv de munca in defavoarea angajatilor?

Buna,
daca la un moment dat existau anumite reglementari legale care prevedeau anumite beneficii pentru angajat, iar angajatorul a preluat acele beneficii si le-a adaugat in CCM, daca ulterior legea respectiva nu mai este aplicabila, angajatorul poate si el sa renunte la acele beneficii?
Ex. In cadrul societatii in care lucrez, in CCM era stipula ca mamele care revin la munca dupa periada legala de crestere a copilului, pot beneficia la cererea acestora de program de 6 H pana la implinirea varstei de doi ani a copilului, considerandu-se perioada de "reacomodare"... acum se incearca ca acest beneficiu sa fie eliminat din CCM... spunanduni-se ca legea nu mai prevede acest lucru...
Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 20 Iulie 2017
Da, este posibil asa ceva, avand in vedere ca nu avem text de lege care sa reglementeze o asemenea situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cristina _519 cristina _519 Buna ziua, in cazul in care o mamica revine la serviciu la implinirea varstei de un an a copilului , renuntand la 1 an din concediu legal de 2 ani de crestere ... (vezi toată discuția)
Cic paternal vs. program redus pentru mama smeagull smeagull Buna ziua, Problema: mama aflata in cic doreste intoarcerea la lucru inainte de implinirea celor 2 ani. Tatal copilului va intra el in cic pentru ... (vezi toată discuția)
Intoarcere concediu crestere copil catalina_cptn catalina_cptn Pe data de 5 martie m-am intors din concediu crestere copil inainte de a face 2 ani de zile (mentionez ca am prins legea veche). Mi s-a spus ca pot beneficia ... (vezi toată discuția)