Buna ziua! Va scriu pentru o lamurire legata de ce ar trebui sa fac ca sa conving vecinul sa isi mute mobilierul si obiectele depozitate pe holul blocului, chiar langa usa mea. Si-a depozitat mobilier, sticle, cutii, masina de cusut, dulapuri,borcane, vechituri, ghivece cu flori etc pe holul etajului 7 pana sus spre tavan si stau acolo de aproape 6 ani. Administratorul stie de problema dar imi spune ca nu poate face nimic, nu are cu cine discuta. Ma indoiesc ca el chiar incearca sa faca ceva. Ceilalti doi vecini sunt constienti de problema dar sunt foarte pasivi si observ ca nu se baga, in ciuda faptului ca nici ei nu mai suporta. Deja devine o problema pentru ca s-a facut multa mizerie si au aparut gandacii, iar vara miroase din ce in ce mai tare (femeia de serviciu nici nu mai curata la etajul 7). Intrebarea mea este : Ce pot face eu in aceasta situatie? Unde fac reclamatie, pe cine chem sa constate problema daca administratorul nu se deranjeaza? Multumesc mult.
Reprezentantul legal al asociatiei este presedintele de asociatie de proprietari care este factor decizional si care are competenta sa dispuna masuri pentru respectarea dispozitiilor in vigoare
Conform disp L nr 230/2007 actualizata proprietarul nu poate schimba destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie solicitand dispunerea de masuri pentru dezafectarea si eliberarea partii comune din condominiu
Daca presedintele de asociatie nu intelege sa se implice,urmare a aspectului precizat referitor " aparut gandacii, iar vara miroase din ce in ce mai tare :,puteti sesiza oficial autoritatea de sanatate publica locala