avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz semnare anexa fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz semnare anexa fisa postului

Buna ziua!

Am si eu o problema. Firma noastra are 5 soferi carora li s-a redus drastic activitatea de vreo7 luni. nu mai lucreaza de cateva luni decat max 5 ore pe zi. Pentru a nu face disponibilizari, directorul vrea sa-i distribuie in cele 3 ore ramase pentru munci care nu necesita calificare cum ar fi sa ajute la ambalare. Cu toate acestea ei nu doresc sa ramana in firma preferand sa plece in somaj. Dl. administrator nu doreste ca acestia sa plece in somaj datorita faptului ca asteapta o intensficare a activitatii si sa-i repuna pe posturi full time. Au dreptul sa refuze si sa plece in somaj?
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
bvr, utilizator
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 16:19, 28 Septembrie 2009
1. Codul muncii spune ca nu poti sa obligi pe cineva sa lucreze sau sa nu lucreze intr-un anumit loc de munca sau intr-o anumita profesie.
2. In acelasi timp si salariatul trebuie sa inteleaga ca nu mai are de lucru conform normei, pentru o perioada, si sa accepte sa faca si altceva pentru a primi salariu.
3. Angajatorul poate proceda la desfiintarea locurilor de munca iar salariatii respectivi sa plece in somaj.
4. La reluarea activitatii s-ar putea ca acesti salariati sa ceara sa fie renagajati dar s-ar putea sa fie refuzati si sa fie angajati altii in locul lor.
tudorvaleriu a scris:

1. Codul muncii spune ca nu poti sa obligi pe cineva sa lucreze sau sa nu lucreze intr-un anumit loc de munca sau intr-o anumita profesie.
2. In acelasi timp si salariatul trebuie sa inteleaga ca nu mai are de lucru conform normei, pentru o perioada, si sa accepte sa faca si altceva pentru a primi salariu.
3. Angajatorul poate proceda la desfiintarea locurilor de munca iar salariatii respectivi sa plece in somaj.
4. La reluarea activitatii s-ar putea ca acesti salariati sa ceara sa fie renagajati dar s-ar putea sa fie refuzati si sa fie angajati altii in locul lor.

Buna ziua!
Considerati ca trebuie neaparat sa ii dam preavizul si sa mearga in somaj. doamne nu-mi vine sa cred ca sunt oameni care vin la fabrica si vor sa lucreze orice si nu avem ce sa le dam de lucru, iar altii refuza sa lucreze si vor sa stea pe banii, pe care si asa nu-i avem de la buget
1. Angajatorul are si posibilitatea sa ii concedieze disciplinar daca sunt incalcate prevederile Regulamentului intern si ale Contractului individual de munca.
2. Se poate ca acei salariati sa aiba alte venituri, sa aiba un alt loc de munca si de aceea nu tin la pastrarea actualului loc de munca.
3. Mai sunt si astfel de oameni pe lume!
~ Conținut șters la cerere ~
Parca nu mi se pare normal sa ii trimitem in somaj daca e vorba doar de cateva luni pana vor avea din nou la lucru. Directorul a fost de buna credinta: i-a tinut si i-a platit cu toate ca lucrau doar maxim 5 ore pe zi. Putem demonstra cu listarile de pe tahograf. Si acum vor in somaj. Vi se pare normal sa stea pe banii statului-scuzati expresia-cand le oferim ceva de lucru??? Daca refuza sa semneze anexa la fisa postului ce am de facut??? Neaparat preaviz pentru art. 65 alin. 1?
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
bvr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuală Lazear Lazear Dacă unui salariat i se reduce postul și el nu mai vrea să stea în perioada de preaviz de 20 de zile ,ci vrea sa plece cat mai repede, să zicem dupa un ... (vezi toată discuția)
Fortare demisie dan70 dan70 Am fost angajat la o firma de administrare imobiliara timp de aproape 30 de zile fara perioada de proba. Pe scurt sau intamplat urmatoarele: nu am semnat ... (vezi toată discuția)
As dori sa mi dau demisia din cauza nerespectarii contractului de munca Anonima91 Anonima91 Lucrez la o societate comerciala (magazin)ca asistent vanzari de la sfarsitul lui martie 2015 si in contractul de munca este specificat numarul de ore si ... (vezi toată discuția)