avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna seara,
După 17 ani de căsătorie, bolnava fiind (8 operații), când am aflat ca are o amanta, a părăsit domiciliul. Avem un copil de 8 ani. Nu ne ajuta, nu a stat in vacante cu copilului., dar da lunar o suma pentru copil. Va rog sa îmi Spuneti dacă pot solicita in instanța custodie exclusiva, daune morale si pensie de întreținere datorită bolii. Trebuia sa ma pensionez de boala, (cancer), dar m-am întors la serviciu deoarece pensie e foarte mică. Am găsit corespondenta lui cu amanta si așa am aflat ca pe durata chimioterapiei si a primelor operații era cu ea, neglijând copilul. Va rog sa ma sfătuiți cum as putea proceda. Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vasilicam , utilizator 00:03, 21 Iulie 2017
Buna seara,
1. Divortul se va pronunta.
2. Solicitarea unei obligatii de intretinere conform art. 389 C.Civ. de la sot o veti putea solicita daca sunt indeplinite conditiile din articolul respectiv.
3. Nu vi se va acorda dreptul de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Solicitati stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra.
4. Solicitati stabilirea unei pensii in favoarea minorului.
Multumesc frumos! Ce înseamnă sa îndeplinesc condițiile ART? Sa nu am venituri sau sa fiu in imposibilitatea totala de a muncii? De doi ani sunt in concediu medical si de o luna m-am întors la serviciu fiindcă nu m-am descurcat cu banii. Dacă ma pensionam,, primeam pensie boala grad doi, fără drept de munca. Fiind revizuirile anual, nu am riscat sa îmi pierd serviciul. Am si certificat de încadrare in grad de handicap grav cu însoțitor.
El nu avea "obligația" sa ma ajute cu bani? De când a plecat am mai avut cinci operații si nu m-a ajutat cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, importanta starii de sanatate a unui parinte in stabilirea domiciliului minorului vasilicam vasilicam Buna seara, am cancer, am facut chimioterapie, radioterapie, trei operații, am stat doua luni in spital si încă câteva in pat acasă. Mai trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate margareta_a margareta_a im luna februarie am fost diagnosticata ce neoplasm col ,am inceput tratamentu de radioterapie la spitalul elias din cauza ca eram supraponderala am fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila GeorgetaGeta GeorgetaGeta Sunt pensionata pe caz de boala cu diagnostic neo mamar,st.3 operat cu mastectomie totala si m-ar interesa daca as putea beneficia de pensie de boala fara ... (vezi toată discuția)