avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \"Drept de folosinta teren aferent\" sau \"drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"Drept de folosinta teren aferent" sau "drept de proprietate" apartament

Doresc sa cumpar un apartament construit dupa 2012, apartamentul este detinut de un cetatean non Euro (moldovean) , acesta are drept de proprietate asupra apartamentului si drept de folosinta asupra terenului aferent(cel de 5mp, 0.5% din bloc)
Am cateva intrebari:
Exista vreo problema daca il preiau cu dreptul de folosinta? (referitor la teren) ... ma refer daca peste 2-5 ani doresc sa-l revand,
Dreptul de folosinta cu cel de proprietate asupra acestui teren este acelasi? Adica proprietarul care a construit blocul poate vreodata sa mi-l ia si sa ma puna sa ii achit o suma de bani?

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 06:15, 29 Iulie 2017
Dar acesta ma poate obliga prin instanta sa cumpar acest teren?
Acest teren (mai sus discutat)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept exclusiv in baza contractului vanzare cumparare apartament Lorelai52 Lorelai52 Am platit avans pentru un apartament (in constructie, situat la parter) cu un teren aferent de 60mp.. In pretul apartamentului este inclusa si valoarea ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere Monica H. Monica H. daca un cetatean moldovean cumpara un imobil (locuinta sau pamint) in romania, iasi spre exemplu..i se acorda permis de sedere? Dreptul de proprietate ii ... (vezi toată discuția)