avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Daune furtuna
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Daune furtuna

In timpul unei furtuni cu tunete si fulgere, contorul electric al casei aflat in strada, la 1 metru de un stalp de electricitate, a fost TRAZNIT si o parte din aparatura electrica din casa a fost stricata. Am facut sesizare imediat la furnizorul de electricitate, au venit zilele urmatoare, mi-au schimbat contorul mentionand ca este atins de TRZNET . ( Se oprise la ora evenimentului !)

Mentionez ca in aceeasi situatie au fost si vecinii, cu care am depus in acelasi timp sesizare, ei primind curentul de la acelasi stalp cu noi, doar ca la ei nu a fost traznit contorul, acesta aflandu-se in casa.

Raspunsul primit promt, de toti, in urma sesizarii a fost ceva de genul, ...'' Nu ne putem pune cu natura, au fost niste evenimente atmosferice pentru care nu suntem raspunzatori, deci nu va putem despagubi !''

Oare asa sa fie ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2017
MariaEmilia, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariaEmilia , utilizator 12:17, 21 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti obliga in instanta furnizorul de energie electrica sa suporte c/v prejudicii generate de conditiile meteo asupra instalatiilor din reteaua de energie electrica cu arderea consumatorilor individuali
Daca sunteti mai multi abonati care au suferit prejudicii generate de furtuna,analizati oportunitatea actionarii in instanta a furnizorului de energie electrica
Multumesc mult pentru sugestie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trasnet cu daune. din vina cui? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Duminica 7 iulie dupa masa,in timpul unei furtuni sa produs o descarcare electrica(trasnet) in reteaua stradala de joasa tensiune,propagandu-se pe ... (vezi toată discuția)
Stâlp electric de joasa tensiune pe proprietate privată, teren intravilan. Danpuma Danpuma Buna seara . In noiembrie 2022 am devenit propietarul unui teren intravilan. După măsurători și trasarea limitelor am constatat că un stâlp electric de ... (vezi toată discuția)
De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)