Buna ziua, detin un sp. comercial la parterul unui bloc.
Am obtinut de la asociatie si vecini acordul de functionare.
Pentru reclama luminoasa pe care vreau sa o pun in dreptul vitrinelor spatiului am obtinut aprobarea, pe un tabel facut de mine, a mai mult de 60% din locatari, inclusiv vecinii direct afectati.
Presedinta nu vrea sa semneze si sa stampileze aceasta " hotarare a asociatiei de proprietari"
De 5 saptamani, ne spune ca este doar joia, 2 ore disponibila (casieria) si de fiecare data cand aducem ce ne.a cerut aprioric ne mai cere ceva.
Este noua, confuza, nestiind legislatia si evita semnarea de documente.
A spus ca slabim rezistenta cladirii, ca distrugem fatada, ca, cu ce fel de suruburi prindem....etc.
Am adus un mic proiectel facut de un arhitect cu amplasarea si modul de prindere, care va merge si la primarie, am adus o hartie in care firma care functioneaza in spatiu isi asuma raspunderea pt. orice distrugere sau impediment rezultat din amplasarea acestei reclame si se obliga sa remedieze pe banii ei, inclusiv la incetarea activitatii, la dezafectare de a reface fatada in locul respectiv.
Va rugam sa ne spuneti daca este obligata sa semneze si ce putem face daca nu vrea.
Multumim anticipat pt. raspuns
Acordul vecinilor "afectati" este obligatoriu, insa acordul asociatiei il da in numele comitetului executiv, presedintele. Si pt. obtinerea autorizatiei de la primarie este necesar acest acord.
In mod obiectiv, nu ar avea motiv sa refuze.
Intr-un caz similar prezentat pe forum, o asociatie, respectiv un presedinte a pierdut un proces din acest motiv, instanta considerand ca reclamantul a fost prejudiciat prin atitudinea nejustificata a presedintelui. Prezentati-i alternativa si ca presedintele, ca persoana fizica, va fi actionat in justitie.