avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala

Am un certificat de mostenitor din 1986 prin care am dobandit o proprietate si ceilalti 5 frati au renuntat in favoarea mea. Acum a aparut o noua proprietate (teren) cu titlu de proprietate emis de prefectura pe numele a 5 frati (desi suntem 6) ca mostenitori ai tatalui nostru. Terenul se imparte la toti sau daca ei au renuntat odata raman unic mostenitor?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 20:29, 21 Iulie 2017
Din cate cunosc eu ( caz similar ) renuntarea a functionat numai in cazul acelei mosteniri. Pentru orice alta mostenire se reia procedura de succesiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renunțarea nu se aplica în cazul terenului. A operat doar în privința bunurilor existente in momentul dezbaterii succesiunii.
@andreescumihai1, in ca baza "a aparut" o proprietate? In ce temei legal au fost emise titlurile, pe legea 18?
Buna ziua,
Inteleg ca se pune problema unei suplimentari a masei succesorale cu bunuri care abia acum au aparut in vechia masa succesorala. In aceste conditii:
1. Renuntarea a fost la TOATE bunurile conform art. 1121 C.civ. nou sau art. 696 C.Civ. vechi.
Renuntatorul se considera ,,CA NU A FOST NICIODATA MOSTENITOR!"
2. Actionati in instanta pe ceilalti comostenitori solicitand sa se constate ca sunt renuntatori legali!
Doamna avocat, nu este cumva renuntare la drept si care opereaza pe vecie?

Alte discuții în legătură

Succesiune- renuntare la teren/consecinte? Corina6 Corina6 Suntem 3 frati si cu mama care mostenim dupa tatal meu . Fratele meu vrea ca noi trei sa renuntam la cele 2 terenuri in curs de mostenire pentru el si el sa ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire viragvari viragvari Buna Ziua, Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP. Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)