Am un certificat de mostenitor din 1986 prin care am dobandit o proprietate si ceilalti 5 frati au renuntat in favoarea mea. Acum a aparut o noua proprietate (teren) cu titlu de proprietate emis de prefectura pe numele a 5 frati (desi suntem 6) ca mostenitori ai tatalui nostru. Terenul se imparte la toti sau daca ei au renuntat odata raman unic mostenitor?
Din cate cunosc eu ( caz similar ) renuntarea a functionat numai in cazul acelei mosteniri. Pentru orice alta mostenire se reia procedura de succesiune.
Buna ziua,
Inteleg ca se pune problema unei suplimentari a masei succesorale cu bunuri care abia acum au aparut in vechia masa succesorala. In aceste conditii:
1. Renuntarea a fost la TOATE bunurile conform art. 1121 C.civ. nou sau art. 696 C.Civ. vechi.
Renuntatorul se considera ,,CA NU A FOST NICIODATA MOSTENITOR!"
2. Actionati in instanta pe ceilalti comostenitori solicitand sa se constate ca sunt renuntatori legali!
Probleme mostenire
viragvari
Buna Ziua,
Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP.
Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa
vali_91
buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)