avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune granituire

Buna ziua! Detin in proprietate o casa, impreuna cu doua anexe care sunt intabulate si trecute in CF, pentru care platesc impozit. Vecinul a angajat un topograf, iar in urma masuratorilor, a ajuns la concluzia ca una din anexe este construita aproximaiv trei metri pe terenul sau. Mentionez ca locuinta si anexele sunt construite anterior anului 1980. Am fost dat in judecata pentru constituirea granituirii. Ar trebui sa imi angajez un avocat care sa ma reprezinte? Exista posibilitatea sa fiu obligat la demolarea anexei?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:34, 21 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde. Actiunea in granituire vizeaza doar reconstruirea hotarului si fixarea semnelor exterioare corespunzatoare dintre cele doua fonduri vecine, fara a se contesta dreptul de proprietate asupra fondului vecin fata de care se face delimitarea. Trebuie vazut exact ce scrie in cererea de chemare in judecata respectiva, daca este sau nu vorba si despre revendicare si alte aspecte. In principiu, da, un avocat va poate fi util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul și-a construit o anexă pe terenul meu. cum procedez legal ca să-i demolez construcția? miron lucian ionut miron lucian ionut Vecinul meu si-a construit pe terenul meu o casa/anexa Bineinteles fara autorizatie. Cum procedez sa imi recuperez terenul? Precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)
Desfiintare delimitare a doua proprietati irina16 irina16 Am la tara o proprietate compusa din casa+ teren de 2000 mp, pe care am cumparat-o ingradita. Vecina a demolat, fara ca macar sa ma anunte, gardul care ... (vezi toată discuția)
Granituire cu revendicare actinvest actinvest cel care revendica un teren , invecinat cu terenul sau,care nu figureaza in CF pe numele sau, sau a predecesorilor sai si pe care nu l-a folosit niciodata nici ... (vezi toată discuția)