avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT VANZARE CUMPARARE IMOBIL FARA CARTE FUNCIARA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT VANZARE CUMPARARE IMOBIL FARA CARTE FUNCIARA

Buna ziua ! Se poate incheia un act de vanzare cumparare imobil (casa + teren) daca nu exista (nu a fost facuta,din neglijenta ) carte funciara ? constructia veche a fost modernizata si extinsa;a mai fost realizata si o constructie noua,in continuarea cladirii vechi...toate constructiile noi (unele realizate inainte de anul 2000,altele ,dupa anul 2000,nu au fost declarate la primarie pentru impozitare...unicul mostenitor,proprietarul,are calitatea de refugiat de razboi (din Basarabia ; are 75 de ani) si este scutit de plata impozitului la primarie...
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:53, 21 Iulie 2017
Buna seara,
Raspunsul este clar N U!
Intocmiti cadastru, inscrieti in cartea funciara si vindeti.
Altfel nu se poate.
S-ar putea sa puteti intocmi doar antecontract dar sa stabiliti un termen destul de lung ca sa aveti timp sa faceti cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii facute pe terenul proprietarului,cu acordul acestuia octaviantavi octaviantavi Buna ziua, Sora mea a construit pe un teren,cu acordul proprietarului o casa si a modernizat vechea casa a proprietarului;toate acestea s-au facut cu acordul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie casa CATALIN2 CATALIN2 Buna tuturor, Nu stiu daca ma adresez bine insa am si eu o nelamurire Bunicul meu vrea sa imi lase mostenire o casa Din pacate aceasta casa, este ... (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)