avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tutela persoana handicap
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tutela persoana handicap

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu urmatorea problema. Intr-o familie, o mamă are o fata majora cu handicap grav. Mama este stabilită in prezent cu fata in germania si este tutore acolo pentru. Pana anul trecut înainte să plece in germania, fratele surorii a fost tutore pentru sora cu handicap aici in Romania. Problema consta in faptul ca fratele este in prezent tutore in romania si mama in germania. Că si venituri in Romania fata nu primește nimic. Au fost suspendate indemnizațiile. Fratele nu ar vrea sa renunte la tutela aici in tara, în ideea că dacă se întâmplă ceva cu mama, sora lui va locui din nou cu fratele. Dacă renunță la tutela fratele atunci zice ca lucrurile s ar complica si ar trebui din nou așteptat luni de zile până sa primească venituri sora.

Ce părere aveti? Este o problemă ca mama este tutore in germania si fratele inca nu a renunțat la tutore aici?

Stima.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de ... Ale . Ale . Buna ziua! Adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de a decide pentru el, avand reprezentant, tutore legal pe mama acestuia. Mama impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am câteva nelămuriri dacă ma puteți ajuta! eu ... lauraion70 lauraion70 Buna ziua ! Am câteva nelămuriri dacă ma puteți ajuta! Eu stau in casa mamei mele, împreuna cu sora mea care are grad de handicap gradul 1. Mama mea a ... (vezi toată discuția)
Despre tutorial referitor la fratele nostru Gabriel Stoicescu Gabriel Stoicescu Fratele meu poate sa devina tutorele mamei? pt ca a suferit un avc și acum este în grija unui azil din România, el locuind în același oraș, doar ca mama ... (vezi toată discuția)