avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie decizie imputare emisa de primar pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie decizie imputare emisa de primar pentru cantina sociala

Daca am contesta decizia de imputare a "prejudiciului" cauzat de acesti batrani sarmani, ce articole de lege am invoca la "In drept,"? Imi poate sugera cineva? "Fapta" este aceasta:"Situaţie incredibilă la Constanţa, unde pensionarii care au mâncat gratuit la cantina socială din Palazu Mare, în 2013, trebuie acum să plătească pentru toată consumaţia! Fostul primar, Radu Mazăre, le-a acordat tuturor bătrânilor cu pensii sub 500 de lei gratuitate, deşi nu era legal. Curtea de Conturi a descoperit problema şi îi obligă pe beneficiari să plătească restanţele care se ridică şi la două mii de lei de persoană. Cei nemulţumiţi pot contesta decizia Curţii de Conturi la Tribunal în termen de 30 de zile.

Doamna Paraschiva are 70 de ani şi face zilnic naveta de la Constanţa la Palazu Mare, pentru două mese calde. Acum povesteşte printre lacrimi despre necazul care a căzut pe capul ei: trebuie să plătească ce a mâncat în 2013.

Zeci de bătrâni sunt în aceeaşi situaţie.

Pensionarii sunt indignaţi că nimeni nu le-a trimis nici o înştiinţare până acum şi şi nu înţeleg de ce trebuie să plătească, dacă nu ei sunt vinovaţi de eroarea făcută.

În 2013, fostul primar Radu Mazăre a dat o Hotărâre de Consiliu Local prin care toţi bătrânii cu pensii de până la 500 de lei să primească cele două mese fără nici o cotizaţie.

Ceea ce nu s-a întamplat, aşa că, la propunerea Curţii de Conturi, primăria încearcă să recupereze paguba. În 2013, 450 de persoane beneficiau de masă, iar acum, după aproape 4 ani, au mai rămas doar 150."

Alte discuții în legătură

In ce temei legal pot fi ajutati batranii ce trebuie sa plateasca" prejudiciul" creat la cantina sociala Neorox Neorox Sute de bătrâni trebuie să restituie banii pentru mâncarea gratuită de pe... Sute de bătrâni trebuie să restituie banii pentru mâncarea gratuită ... (vezi toată discuția)
Obligatia legala de intretinere cris0811 cris0811 Buna ziua! Sunt consilier juridic la un SPAS care are in subordine un camin pentru persoane varstnice, si ne confruntam cu o situatie mai... delicata. ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)